Adhara Pérez Sánchez este un nume pe care ar trebui să-l ținem minte și să urmărim ce va mai face de acum înainte. 

Cu siguranță vom mai auzi și în anii viitori de fetița de doar 11 ani din Mexic care i-a uimit pe savanții din întreaga lume.  

Citește și: Un profesor a fost concediat după ce a predat o lecție șocantă la ore. Ce le-a cerut elevilor să facă

Adhara Perez Sanchez a crescut în cartierul sărac Tlahau, Mexico City, scrie Daily Mail. Cu toate astea, a terminat școala elementară la vârsta de cinci ani, iar un an mai târziu a terminat și gimnaziul și liceul în același timp!

Un fenomen al naturii- fetița mexicană cu IQ mai mare decât Einstein 

Adhara Sanchez, copilul-minune în vârstă de 11 ani, tocmai a obținut o diplomă de master în inginerie și speră să devină într-o zi astronaut pentru NASA.

Citește și: VIDEO. Puștiul din Emirate diagnosticat cu autism i-a făcut pe medici să regrete verdictul. "Este un geniu"

Fetița din Mexic are un coeficient de inteligență de 162, în condițiile în care Albert Einstein sau Stephen Hawking aveau un IQ de 160.

Adhara Perez Sanchez

Adhara Perez Sanchez

Adhara Perez Sanchez, supusă bullying-ului la școală

Adhara Pérez Sánchez, din Mexico City, a fost adesea hărțuită la școală pentru că era considerată autistă.

Ea a fost diagnosticată cu o dizabilitate de dezvoltare la vârsta de trei ani, după ce vorbirea ei regresase semnificativ.

Citește și: Testul celor 11 secunde. Dacă găsești girafa ascunsă în imagine, ești un geniu

Fetița a îndurat ani întregi agresiunea din partea colegilor ei și lipsa de empatie din partea profesorilor, ceea ce a determinat-o să-și schimbe școala de trei ori.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Treptat, Adhara a început să se izoleze și să se ocupe de studiu pe cont propriu.

„Profesorii nu au fost foarte înțelegători, mi-au spus că și-aș dori să-și termine măcar o temă”, a povestit mama ei.

Adhara Perez Sanchez

Adhara Perez Sanchez

[Sursa foto: Facebook]

„A început să se simtă exclusă, nu a vrut să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită. Nu a mai putut să meargă la școală, era foarte deprimată”, a mai spus mama fetiței.

Femeia a observat că fiica ei deja învățase singură algebra și memorase tabelul periodic al elementelor.

Cum a ajuns Adhara Sanchez la școala pentru copii supradotați

Pentru a încerca să stopeze depresia fiicei sale, mama Adharei a înscris-o la terapie și a fost sfătuită în curând să o trimită la Centrul de Atenție la Talente (CEDAT), o școală pentru copii supradotați.

Aici, testele au confirmat că are un IQ uluitor de 162- mai mare decât Albert Einstein și idolul ei, Stephen Hawking, care aveau ambii un IQ de 160.

Fetița a auzit prima dată lui Hawking când l-a vizitat pe unul dintre medicii ei, care avea un cabinet plin cu lucrări de artă ale savantului britanic, care este renumit pentru descoperirea sa că găurile negre emit radiații.

„Era foarte inteligent, se manifesta cu mintea și prin computer”, i-a spus doctorul fetiței- așa s-a născut fascinația ei pentru fizicianul britanic și pentru explorarea spațiului.

Adhara a terminat școala elementară la vârsta de cinci ani, potrivit Goalcast, apoi a terminat gimnaziul și liceul un an mai târziu.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Copilul de 11 ani a primit deja o diplomă de licență în ingineria sistemelor de la Universitatea CNCI și în prezent studiază un program de master în matematică la Universitatea Tehnologică din Mexic, potrivit Marie Claire Mexico.

Ea speră să fie acceptată într-o zi la NASA și visează să exploreze Marte.„Numele meu este o stea din constelația Canis Major”, a spus ea, potrivit Goalcast. 

„Vreau să merg în spațiu și să colonizez Marte”, a continuat fetița care colaborează în ărezent cu Agenția Spațială MExicană. „Dacă nu-ți place locul în care ești, imaginează-ți unde vrei să fii. Mă văd la NASA, așa că merită încercat", a mai spus fetița.

Adhara Perez Sanchez

Adhara Perez Sanchez


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si