În întreg sectorul de transporturi, dar în special în cel legat de aviație, pierderile sunt enorme. Am pus la dispoziție măsuri de natură economică pentru ca statele membre să ajute în această perioadă aeroporturile și companiile aeriene. Cu toate astea, cifrele sunt dramatice, sunt cu 70 la sută zboruri mai puține decât anul trecut la aceeași dată. Asta ar putea duce la închiderea aerorpoturilor, gărilor care nu se mai pot susține din punct de vedere economic.

De aceea am recomandat azi statelor membre să asigure minima conectivitate la nivel european, să le ajute aeroporturile pentru a menține deschise rutele. Este nevoie, pentru cei care trebuie să călătorească și în condiții de criză”, a declarat Vălean la Digi24.

Citeste si: UE alocă statelor membre 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea şi distribuirea unor teste rapide COVID-19

Comisarul european a precizat și despre o uniformizare a procedurilor pe aeroporturi, în condițiile în care în acest moment practicile nu sunt uniforme

„Singurele controale care se fac sistematic sunt de temperatură. Aici nu avem cifre foarte mari. În ultimele luni, avem un număr de ordinul sutelor care au fost respinși la îmbarcare pentru că aveau temperatură. Pentru aceste persoane trebuie introduse testele rapide care să determine dacă temperatura este cauzată de COVID sau este din alte motive, astfel încât oamenii să nu-și piardă biletul.

„Ce ne interesează î n viitor este să punem la punct un protocol de testare pentru călătorie. Adică cetățenii să știe foarte clar că atunci când au de făcut o călătorie dintr-o țară în alta ce protocol de test au la dispoziție. Să zicem – cu câte zile înainte trebuie să-și facă test, la destinație după câte zile să repete testul, astfel încât să fie evitată o carantină prea îndelungată.

De asemenea, ce tip de test, încât rezultatul să vină cât mai rapid. Dacă o astfel de măsură se aplică uniform la nivelul UE, oamenii vor ști la ce să se aștepte și vor fi din nou încurajați să-și cummpere un bilet de avion și să încerce să călătorească”, a mai adăugat Adina Vălean pentru sursa citată.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Record absolut de infectări cu COVID-19 în Suedia

Aceasta a mai afirmat că un alt obiectiv este un formular de localizare a pasagerilor în formă digitală, care să fie unificat la nivel european și cu ajutorul căruia să fie ceate baze de date accesibile pentru statele de destinație. Astfel, în cazul apariției unui caz de COVID, poate fi trasată imediat harta contacților.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si