Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), care cer oamenilor să folosească rațional rezervele de apă pentru toate folosințele și să evite udatul grădinilor şi umplerea unor bazine/piscine.

Ce au transmis oficialii

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) anunţă că, date fiind condiţiile meteorologice actuale şi prognoza pentru perioada următoare, estimează o scădere cu 14% a coeficientului de umplere al celor 40 de lacuri de acumulare care sunt principalii furnizori de apă pentru populaţie, agenţii economici şi producătorii de energie.

Oficialii de „Apele Române” anunţă că zeci de localităţi sunt afectate de secetă, şi cer oamenilor „să înţeleagă faptul că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate fără folosinţă de irigaţii”.

Citeste si: Prefectul de Iași face declarații cu privire la restricțiile de apă din 17 unități admnistrative

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În contextul situaţiei actuale şi al prognozelor pentru perioada urătoare, oficialii de la Apele Române solicită populaţiei să nu folosească apa pentru irigaţii sau pentru umplerea de piscine ori bazine. 

28 de localități sunt afectate de secetă

„Nu recomandăm în această perioadă udatul grădinilor şi umplerea unor bazine/piscine”, transmit cei de la Apele Române.

Citeste si: Seceta își pune amprenta și în aproprierea Capitalei. Județul Ilfov începe raționalizarea apei

Conform ANAR, în prezent sunt afectate de secetă 28 de localităţi din judeţele Botoşani şi Galaţi, 77 de localităţi in judeţele Bacău, Neamţ şi Vrancea, 5 localităţi în judeţul Cluj şi alte 5 în judeţul Argeş.

Citeste si: Italia ar putea declara stare de urgență în mai multe regiuni afectate de secetă

Cele mai afectate sistemele de alimentare cu apă centralizate în judetele Bacău, Neamț și Vrancea au sursa de apă subterană din foraje sau drenuri, iar restricțiile se datorează creșterii consumului pentru irigații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si