Close sidebar
Close sidebar

Administratia Nationala a Penitenciarelor: Dan Adamescu nu a fost infectat cu bacterii cand a stat in penitenciar

Dan Adamescu nu a fost infectat cu bacterii in perioada in care a stat in penitenciar, la internarea in spitalul privat, unde a stat din septembrie 2016, neavand un astfel de diagnostic, arata, miercuri, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Precizarile au fost facute dupa ce Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri, a spus ca tatal sau a decedat la un spital din Bucuresti, dupa ce afectiunile de care suferea i-au slabit constant corpul, “lovitura fatala fiindu-i data de bacteria patogena stafilococul auriu, cu care a fost contaminat in conditiile inumane din inchisoare".
Administratia Nationala a Penitenciarelor a precizat ca persoana custodiata Dan Adamescu a decedat in 23 ianuarie 2017, in jurul orelor 23.45, intr-o unitate sanitara privata.
“Avand in vedere ca datele medicale sunt confidentiale, va putem preciza doar ca atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate nu are legatura cu perioada custodierii in sistemul penitenciar nefiind diagnosticat in acest sens la internarea in spitalul din reteaua publica”, potrivit ANP.
Sursa citata a mai aratat ca Dan Adamescu a beneficiat, conform recomandarilor medicilor specialisti, de asistenta medicala atat prin intermediul retelei sanitare a ANP, cat si a retelei sanitare publice si private.
“Din luna septembrie 2016, acesta se afla sub supraveghere medicala intr-o retea sanitara privata, in vederea realizarii unei interventii chirurgicale pentru o afectiune medicala cronica la un membru inferior”, potrivit ANP.
De asemenea, solicitarile inaintate de catre familie reprezentantilor penitenciarelor de a primi medicatie au fost avizate pozitiv, medicatia fiind administrata conform recomandarilor medicilor specialisti
“Cazarea acestei persoane in unitatile de detentie s-a realizat in conformitate cu dizabilitatile sale, fapt constatat si de reprezentantii Ambasadei Germaniei in Romania cu ocazia vizitarii acestuia”, a precizat ANP.
In conformitate cu procedurile legale, dupa decesul lui Adamescu, administratia Penitenciarului Jilava a anuntat familia persoanei decedate, a informat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate si a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
“Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile de detentie in care a fost custodiata persoana in cauza vor pune la dispozitia organelor competente toate informatiile si documentele necesare in vederea derularii, in bune conditii, a acestei anchete”, a mai aratat sursa citata.
ANP precizeaza ca, in anul 2016, corespunzator unui efectiv rulat de 40.712 de persoane, s-au inregistrat 98 de decese, respectiv 3,5 la o mie de detinuti. Acest numar este de aproximativ trei ori mai mic decat in populatia generala, raportat la statistica oficiala a Institutului National de Statistica, corespunzator anului 2015, adica 11,7 decese la mia de locuitori.
“Decesele au avut ca si cauze principale afectiuni medicale cronice/cazuri in faza terminala.
Astfel, din cele 98 de cazuri, 31 au avut ca si cauza a decesului boli neoplazice, ceea ce reprezinta 31,63% din totalul deceselor in 2016, comparativ cu anul 2015 unde din totalul de 113 decese, 41 au avut ca si cauza boli neoplazice, ceea ce reprezinta 36,28% din total. In toate cazurile au fost sesizate organele de cercetare penala si in niciun caz nu s-a constatat culpa angajatilor”, mai arata ANP.
Alexander Adamescu a aratat ca tatal sau, dupa ce a fost condamnat, a fost incarcerat consecutiv in trei penitenciare, unde starea de sanatate i s-a agravat continuu, din cauza conditiilor de detentie, iar timp de 37 de zile nu i-a fost administrat tratamentul de care avea nevoie. Acesta a precizat ca, dupa ce a fost mutat din Penitenciarul Rahova in Penitenciarul Jilava, a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca “direct in sincopa”, dupa 10 zile de ingrijiri fiindu-i restabilite functiile vitale “in urma unei grave infectii raspandite in intreg corpul".
Dan Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani si patru luni primita in dosarul in care a fost acuzat ca a mituit doi judecatori pentru pronuntarea unor solutii favorabile in dosare de insolventa ale unor firme ale sale. El facuse si o cerere de liberare conditionata, care ii fusese insa respinsa, putand sa mai faca una in luna februarie a acestui an.
Dan Adamescu a fost transferat in septembrie 2016 din Penitenciarul Rahova in Penitenciarul Jilava si i s-a stabilit regimul semideschis de executare a pedepsei.
Pe 10 septembrie 2016, in baza documentelor medicale depuse de avocati, Adamescu a fost transferat de la Penitenciarul Jilava la Spitalul de Urgenta Floreasca, pentru investigatii in vederea unei operatii la genunchi, pentru montarea unei proteze. Ulterior, in baza recomandarilor unui medic de la Spitalul Floreasca, Dan Adamescu a fost transferat, sub paza, la un spital privat, de atunci nemairevenind in penitenciar.
Dan Adamescu si fosta sefa a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor Angela Toncescu au fost trimisi in judecata, in 20 decembrie, pentru abuz in serviciu si spalarea banilor in dosarul falimentarii Astra Asigurari, alaturi de alte opt persoane cu functii de conducere in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, prejudiciul in acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.
Omul de afaceri Dan Adamescu detinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurari si Medien Holding, trustul care includea ziarul Romania Libera. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucuresti.

Precizarile au fost facute dupa ce Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri, a spus ca tatal sau a decedat la un spital din Bucuresti, dupa ce afectiunile de care suferea i-au slabit constant corpul, “lovitura fatala fiindu-i data de bacteria patogena stafilococul auriu, cu care a fost contaminat in conditiile inumane din inchisoare".

Administratia Nationala a Penitenciarelor a precizat ca persoana custodiata Dan Adamescu a decedat in 23 ianuarie 2017, in jurul orelor 23.45, intr-o unitate sanitara privata. “Avand in vedere ca datele medicale sunt confidentiale, va putem preciza doar ca atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate nu are legatura cu perioada custodierii in sistemul penitenciar nefiind diagnosticat in acest sens la internarea in spitalul din reteaua publica”, potrivit ANP.

Sursa citata a mai aratat ca Dan Adamescu a beneficiat, conform recomandarilor medicilor specialisti, de asistenta medicala atat prin intermediul retelei sanitare a ANP, cat si a retelei sanitare publice si private. “Din luna septembrie 2016, acesta se afla sub supraveghere medicala intr-o retea sanitara privata, in vederea realizarii unei interventii chirurgicale pentru o afectiune medicala cronica la un membru inferior”, potrivit ANP.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

De asemenea, solicitarile inaintate de catre familie reprezentantilor penitenciarelor de a primi medicatie au fost avizate pozitiv, medicatia fiind administrata conform recomandarilor medicilor specialisti. “ Cazarea acestei persoane in unitatile de detentie s-a realizat in conformitate cu dizabilitatile sale, fapt constatat si de reprezentantii Ambasadei Germaniei in Romania cu ocazia vizitarii acestuia”, a precizat ANP.

In conformitate cu procedurile legale, dupa decesul lui Adamescu, administratia Penitenciarului Jilava a anuntat familia persoanei decedate, a informat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate si a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti .“Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile de detentie in care a fost custodiata persoana in cauza vor pune la dispozitia organelor competente toate informatiile si documentele necesare in vederea derularii, in bune conditii, a acestei anchete”, a mai aratat sursa citata.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI