”In anul 2016, corespunzator unui efectiv mediu de 27984 de persoane aflate in custodia ANP, s-au inregistrat un numar de 98 decese respectiv 3,5 la mia de detinuti. Acest numar este de aproximativ 3 ori mai mic decat in populatia generala, daca ne raportam la statistica oficiala a Institutului National de Statistica, corespunzator anului 2015( 11,7 decese la mia de locuitori). (…) Decesele au avut ca si cauze principale afectiunile medicale cronice/cazuri in faza terminala.

Astfel, din cele 98 de cazuri, 31 au avut ca si cauza a decesului boli neoplazice, ceea ce reprezinta 31,63% din totalul deceselor in 2016. Comparativ cu anul 2015 unde din totalul de 113 decese, 41 au avut ca si cauza boli neoplazice, ceea ce reprezinta 36,28% din total”, se arata in situatia prezentata de seful ANP.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Presedintele PSD a explicat ca ordonantele de urgenta privind gratierea si amnistia sunt necesare pentru a rezolva problema grava din inchisori. Pe de alta parte, ANP sustine ca din statistica oficiala a Consiliului Europei rezulta ca sistemul penitenciar romanesc se afla mult sub rata incidentei suicidului la nivel European, relateaza europafm.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si