"Ministerul Apararii Nationale isi cere scuze pentru erorile aparute in transmiterea invitatiilor de participare la sarbatorirea Zilei Aviatiei Române si a Fortelor Aeriene catre Administratia Prezidentiala si autoritatile publice centrale.

Ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, a dispus in regim de urgenta luarea masurilor necesare eliminarii disfunctionalitatilor de natura birocratica ce au condus la crearea acestei regretabile situatii", a anuntat, joi, MApN.

Potrivit unor surse oficiale, reprezentantii Administratiei Prezidentiale nu au primit invitatii la aceste evenimente.

MApN a anuntat ca, pentru sarbatorirea Zilei Aviatiei Române si a Fortelor Aeriene, odata cu praznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, Statul Major al Fortelor Aeriene organizeaza o serie de manifestari.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Astfel, joi, intre orele 10.00- 11.00, are loc ceremonia militara si religioasa cu depuneri de coroane de flori, in memoria eroilor aviatori, la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor din  Bucuresti.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare din dotarea Fortelor Aeriene Române, aeronave apartinând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informatii, precum si Iacarii Acrobati.

In perioada 18 iulie – 30 septembrie, intre orele 9.00- 16.00, Muzeul National al Aviatiei Române organizeaza expozitia „Aeronautica româna in timpul marilor batalii de la Marasti, Marasesti si Oituz”. Expozitia cuprinde fotografii, documente si obiecte reprezentative, iar vizitatorii vor putea afla amanunte despre eroii aeronauticii si faptele lor.

Toate unitatile din subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene vor sarbatori evenimentul prin ceremonii militare si religioase, concursuri sportive, simpozioane si activitati specifice traditiei militare.

Citeste si: Un batran din Gorj este obligat sa demonstreze in fiecare luna ca este viu ca sa isi ia pensia. Cum s-a ajuns la aceasta situatie absurda pe care oficialii o stiu, dar nu au remediat-o?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si