Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizata in dosarul de evaziune fiscala, astfel ca acolo au avut loc perchezitii, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Politia Sectorului 1 Bucuresti. El detine 10 la suta din actiunile fermei, in timp ce Stefan Valentin Dragnea are 90 la suta.

Ferma Salcia, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor, are 240 de angajati.

In 2015, a inregistrat un profit de 89.265 lei la o cifra de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei si un profit net de 52.255 lei.

Parchetul instantei supreme a anuntat joi dimineata ca politistii din Capitala si din opt judete fac perchezitii la 80 de adrese- locuinte si sedii ale unor societati din domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcilor- intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Conform sursei citate, in acest dosar se fac cercetari pentru evaziune fiscala si folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.

Procurorii au stabilit ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, au fost mentionate in contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit masuri asiguratorii asupra unor bunurile si conturilor bancare ale persoanelor suspectate in acest dosar, preciza Parchetul.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si