Administratorul public al municipiului Bistriţa, Ioan Peteleu, a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la vârsta de 54 de ani, după ce a fost confirmat cu COVID-19 în urmă cu mai puţin de două săptămâni. El se afla în izolare la domiciliu, după cum relatează presa locală.

Citeste si: Avertisment teribil. România, pe locul 2 în Europa după numărul de decese COVID-19

Ioan Peteleu a fost și viceprimar al municipiului Bistrița între 2012 și 2014, fiind înlocuit din funcție după ce s-a rupt USL, apoi a rămas consilier municipal. În ianuarie 2021, Peteleu a fost numit administrator public al municipiului Bistrița, informează publicația Timp Online.

Mesaje de condoleanțe după dispariția fulgerătoare a lui Ioan Peteleu

Primarul orașului Bistrița Ioan Turc, președinte al PNL Bistrița-Năsăud, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia colegului de partid.

"Bunul nostru prieten IOAN PETELEU, administrator public al municipiului, ne-a părăsit fulgerător. Un om de excepție, dedicat comunității, un liberal cu spirit, competență și viziune. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!", a scris liderul liberal pe Facebook.

Citeste si: Doliu în lumea sportului. A murit un mare campion mondial

Administratorul public al municipiului Bistrița, Ioan Peteleu, a trecut la cele veșnice la doar 54 de ani. Ioan Peteleu a trecut printr-o perioadă dificilă, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19.

[Sursa foto: Facebook / PNL]

Potrivit Agerpres, care îl citează pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, Peteleu nu a fost internat în spital şi a decedat acasă.

Totodată, potrivit sursei citate, el nu era vaccinat împotriva COVID-19.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Drum lin, Ioan Peteleu! Îmi e greu să îmi aştern cuvintele în câteva rânduri, atunci când mă gândesc la Nelu Peteleu. O veste tristă a lovit în această dimineață familia liberală dar și întreaga comunitate bistrițeană. Colegul și prietenul nostru a plecat dintre noi mult prea devreme. Vei rămâne mereu în sufletele noastre! Dumnezeu să-ți ocrotească sufletul! Sincere condoleanțe familiei”, a transmis pe Facebook și viceprimarul Bistriței, Sorin Hangan.

Președinte al organizației municipale PNL Bistrița, Sorin Hangan a fost coleg mulți ani cu Ioan Peteleu, la partid și în Consiliul Local, iar de la începutul anului la Primăria Bistrița.

Cine era Ioan Peteleu

Ioan Peteleu   s-a născut în 25.04.1967 în comuna Lechința. Într-un  interviu acordat în 2012, a mărturisit că provine dintr-o familie modestă din Albeştii Bistriţei și că, din primii ani de școală, i-au plăcut mult științele exacte. A urmat Liceul Electrotehnic Bistrița, mai întâi la profilul electrotehnic, apoi la cel mecanic.

În timpul liceului, a urmat și Şcoala Populară de Arte. A învățat să cânte la chitară şi la clape și chiar a activat în trupa rock ”Linia I” unde cânta la clape. La vremea aceea purta și plete, potrivit sursei citate.

După absolvirea liceului, a dat admitere la Universitatea Tehnică din Cluj, dar nu a intrat.

S-a angajat o perioadă la Iproeb, apoi a mers în Armată în judeţul Călăraşi. După Armată, Ioan Peteleu a revenit la Iproeb, unde a fost remarcat de un inginer care i-a propus să urmeze un curs de IT. A urmat în final mai multe, de management, de sisteme integrate sau resurse umane.

A urmat apoi facultatea și un master. A mai lucrat la oficiul de calcul de la Comelf unde a creat prima rețea de PC-uri din Bistrița-Năsăud, dar și la Garda Financiară unde s-a ocupat de IT.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

A dezvoltat acolo un sistem integrat care înregistra toată activitatea instituţiei, procese verbale, hârtii, documente. Acel sistem a funcționat ani de zile până când s-a implementat unul la nivel naţional.

În 1992, împreună cu doi colegi, a creat o firmă de IT, care făcea programare, dar și vindea calculatoare. A creat un sistem integrat pentru avocaţi, însă prea puţini au agreat ideea, de regulă doar cei tineri.

Din 1997 avea propriile firme. A făcut dezvoltare de software în regim de outsourcing pentru companii din afară, precum Germania, Anglia sau Franţa. S-a ocupat şi de consultanţă pentru accesarea de Fonduri Structurale Europene şi era membru al Clubului Lions Bistrița. A avut şi două mandate de preşedinte și a fost chiar preşedinte de zonă. În mandatele lui s-a reușit implementarea unui program de screening oftalmologic la copii.

În politică a intrat în 1994 și nu a activat nicăieri altundeva decât în PNL. ”Mi-a plăcut spiritul liberal, de la tata l-am moştenit, cred. El vroia să aibă tractorul lui, nu să muncească pe cel al vecinului”, a mai spus în interviul citat oficialul local răpus acum de COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si