![Admitere Poliție poliție](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1692/20261227/1/admitere-politie-2014.jpg?width=320&height=180)
Admitere Poliție
Începe sesiunea de admitere octombrie-decembrie 2022 la școlile de Poliție, Jandarmi și Pompieri. Vezi care sunt criteriile de înscriere.
Candidații pot depune cererile-tip de înscriere pentru școlile postliceale de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea octombrie-decembrie 2022, până la data de 4 noiembrie.
Începe sesiunea de admitere octombrie-decembrie 2022 la școlile de Poliție, Jandarmi și Pompieri
Potrivit anunțului, "candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală”, iar "unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de înscriere.”
Citeste si: Rezidențiat 2022: Tot ce trebuie să știi despre examenul din acest an
Cererea se completează în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Calendarul admiterii 2022 la școlile postliceale de Poliție, Jandarmi și Pompieri
Documentele pentru dosarul de recrutare se depun până pe 17 noiembrie, conform sursei menționate.
- „ Cererea de înscriere la concursul de admitere;
- Curriculum vitae – Europass (CV);
- Declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare – anexa 4 poate fi descărcată de aici;
- Copii ale actului de identitate, carnetului de muncă și, dacă este cazul, a livretului militar;
- Diploma de bacalaureat și foaia matricolă; absolvenții de liceu ai anului în curs vor prezenta actele de studii menționate/ adeverința de bacalaureat la instituția de învățământ, cu ocazia înscrierii;
- Următoarele documente în copie: certificatul de naștere al candidatului, soțului/ soției și fiecărui copil, certificatul de căsătorie, precum și ale hotărârilor judecătorești privind starea civilă;
- Autobiografia și tabelul nominal cu rudele condidatului;
- Extrasul de pe cazierul judiciar al candidatului, care se solicită de către compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza consimțământului expres al candidatului. Extrasul poate fi înlocuit și de un certificat de cazier judiciar, în termen de valabilitate, depus de candidat.
- Fișa medicală tip de încadrare în MAI;
- Certificatul de examinare psihologică;
- Trei fotografii 3X4 și o fotografie 9X12;
- Alte documente solicitate de către instituțiile de învățământ/inspectoratele beneficiare.”
Evaluarea psihologică se face până la data de 11 noiembrie, iar probele fizice au loc între 23 și 29 noiembrie 2022.
Citeste si: Rezidențiat 2022: Bibliografia obligatorie pentru examen
La proba de evaluare a performanței fizice nu se admit contestații, repetări sau reexaminări.
Proba scrisă se va desfășura pe 10 decembrie la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba fizică.
Conform informării, „lista provizorie cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs este adusă la cunoștință candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat candidații, până la data de 11 decembrie 2022, până la
Examinarea medicală are loc în perioada 15 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023, iar rezultatele finale vor fi afișate până pe 25 ianuarie 2023.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării cu visul de ”a lucra în televiziune” sau ” de a fi pe sticlă”. Ulterior, a realizat că îi place să scrie. ”Am fost printre cei ce au reușit să facă și practică în acest domeniu, eram pasionată de sport, așa că am ajuns să și scriu despre asta, chiar în perioada Mondialului din Rusia, și mi-a plăcut enorm”.
Iubește dansul și să-și petreacă timpul alături de cei dragi.
”Îmi plac subiectele picante, dar nu le ocolesc nici pe cele serioase.
Îmi doresc să învăț cât mai multe, să cunosc cât mai multe povești, poveștile oamenilor care încă mai cred în noi, presa. Vă invit să citiți articolele mele pe stirilekanald.ro!”.