Admitere.edu.ro 2023. Listele pentru repartizarea computerizată la liceu 2023 va fi anunțată pe admitere.edu.ro  pe data de 19 iulie 2023.  

Rezultatele vor fi disponibile în jurul orei 11:00. 

Elevii claselor a VIII-a vor completa opțiunile în  fișele de înscriere la liceu pentru 2023, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7, respectiv 10-17 iulie 2023. 

Cum poți verifica online la ce liceu ai fost admis?

Pe data de 19 iulie 2023 are loc repartizarea computerizată la liceu pentru 2023. 

Pentru a verifica online la ce liceu ai fost admis, poți accesa acest link.

Cum se calculează media de admitere la liceu?

Iată cum se va calcula media de admitere la liceu în acest an!

Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel: 

(3*APT+ MA)/4= MFA unde: APT= nota finală la probele de aptitudini; MA= media de admitere; MFA= media finală de admitere.

Admitere.edu.ro 2023. Cum poți verifica online la ce liceu ai fost admis?

Admitere.edu.ro 2023. Cum poți verifica online la ce liceu ai fost admis?

Pentru profilul teologic,  media finală de admitere se calculează astfel:

(APT+ MA)/2= MFA unde: APT= nota finală la probele de aptitudini; MA= media de admitere; MFA= media finală de admitere.3.

Pentru profilul militar,  media finală de admitere se calculează astfel:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 0,2 MA+ 0,8 NP= MFA unde: NP= nota la proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba si literatura română şi Matematică; MA= media de admitere; MFA= media finala de admitere.

Sursă:  edu.ro

Cum trebuie să completeze elevii fișa de înscriere?

Elevii claselor a VIII-a vor completa opțiunile în  fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7, respectiv 10-17 iulie 2023.

Fișa de înscriere poate fi transmisă și electronic, după cum prevede procedura Ministerului Educației.

Completarea opțiunilor la școală se face pe baza unei programări realizate telefonic sau prin e-mail. Programarea se face la numărul de telefon sau pe adresa de e-mail comunicate de unitatea de învățământ.

Completarea opțiunilor se face de către candidat în prezenta părintelui/reprezentantului legal al acestuia și a dirigintelui clasei. Aceștia vor semna Fișa de înscriere, conform procedurii.

Un model de fișă de înscriere se găsește  aici.

Admitere.edu.ro 2023. Cum poți verifica online la ce liceu ai fost admis?

Admitere.edu.ro 2023. Cum poți verifica online la ce liceu ai fost admis?

 

Completarea fișei online

Dacă părintele solicită, școala poate transmite electronic fișa de înscriere. În acest caz, elevul va completa fișa în prezența părintelui.

Citește și: 76,2% promovabilitate în toată țara. Au fost afișate Rezultatele la Evaluarea Națională 2023

Un model de fișă de înscriere se găsește  aici.

Calendar admitere liceu 2023

- 6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fisele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Este important ca aceste opțiuni să fie completate cu atenție, deoarece orice greșeală poate duce la o repartizare nedorită. 

De asemenea, absolvenții care doresc să participe la admiterea în alt județ trebuie să depună/transmită fisele conform procedurii stabilite.

- 6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor erori în baza de date computerizată și listarea fiselor corectate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Aceste operațiuni se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată. 

- 17 iulie 2023:  Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București.

- 18 iulie 2023:  Corectarea erorilor și confirmarea finalizării modificărilor în aplicația informatică centralizată.

- 19 iulie 2023:  Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

- 19 iulie 2023:  Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal din județ/municipiul București.

- 20-25 iulie 2023:  Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

- 25 iulie 2023:  Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

- 26-28 iulie 2023:  Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si