"Ultimul, ultimul. Bai, daca esti ultimul o sa intri primul! Multumesc."

Numai in pielea acestor tineri sa nu fii in zilele acestea. Inscrierile pentru Academia de Politie s-au incheiat, asa ca de miercuri intra in focurile examenelor. Si concurenta e foarte mare. Sunt 4.000 de candidati pe numai 640 de locuri.

-Domnul Zinici Marius Simion.


-Unde ai facut liceul militar?
-Campulung Moldovenesc.
-Campulung? Bravo! Si, ce vrei sa te faci? Politist de frontiera?
-Da.
- Multa bafta!


##CITAT152##

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Marius e printre cei care au lasat totul deoparte  pentru a intra in Academie. A taiat tara in doua si a venit tocmai de la Suceava sa-si depuna dosarul. A doua oara.

Marius Zinic, candidat Academie:" Am mai fost o data anul trecut, am venit nepregatit, pentru ca am facut la real, nu aveam cum sa ma pregatesc, si va dati seama ca am stat anul asta si am invatat, n-am dat la facultate, n-am dat nicaieri."


Ca sa-ti implinesti visurile e nevoie de sacrificii, asta spun toti cei care s-au inscris la admitere. Dar si de atentie, completeaza politistii cu experienta.

"Uite buletinul si legitimatia, sa le ai in fiecare zi inainte de examen. Ai grija de ele, sa nu ti le fure… in autobuz, ca s-a mai intamplat."


Surprinzator sau nu,  probele sportive nu-i mai sperie pe candidati.
Nici macar pe fete!  Ioana, de exemplu, a dat gres anul trecut la examenul scris, iar acum vrea sa isi ia revansa. Nu de alta, dar viseaza sa-i calce pe urme mamei ei.

Ioana, candidat Academie:" Deocamdata nu am emotii, sper sa nu am la scris emotii. Anul trecut am avut ceva emotii la scris"

Cateva mese mai departe,  o vedem pe Andreea. A venit din Campina pe ultima suta de metri. E imbracata lejer, intr-o rochita nu prea lunga. Spune ca ar da oricand hainele de vara pe uniforma de politist.

Andreea, candidat Academie: "Mi-a placut pur si simplu, m-am uitat si pe site, unchiul meu este politist si… m-a atras intr-un fel, asa."

Spre deosebire de alti candidati, tanara nu s-a gandit ce arma isi va alege daca va fi admisa. Important e sa se vada in Academiei.

Andreea, candidat Academie:" Nu neaparat as vrea sa schimb ceva, vreau sa stiu ca totul ar merge bine, ca nu poti sa schimbi mentalitatea, inca nu am reusit."

La final de zi si de perioada de inscrieri,  s-a tras linie si s-a calculat: sunt nu mai putin de 12 candidati pe loc la Academia de Politie.


Nicolae Radu, pdc Academie: "Dincolo de toate e siguranta locului de munca si posibilitatea dezvoltarii unei cariere intr-un parcurs profesional de la gradul de sublocotenent la gradul de chestor."

Primele probe, cele sportive, urmeaza sa inceapa miercuri si se vor incheia saptamana viitoare. Numai cine supravietuieste acestor teste eliminatorii va intra la examenele wscrise


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si