Admitere liceu 2020: Tot ce trebuie să ştii despre completarea opţiunilor
Admitere liceu 2020. Admitere EDU.ro 2020. Completarea opţiunilor elevilor în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu începe joi, potrivit EDU.ro.
Admitere liceu 2020. Admitere EDU.ro 2020. Conform MEC, în intervalul 2- 8 iulie, se vor completa opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţi şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.
Completarea opţiunilor se poate face fie în unitatea de învăţământ absolvită, fie prin formular transmis electronic.
De asemenea, absolvenţii care doresc să participe la admitere într-un alt judeţ vor completa fişele de înscriere în aceeaşi perioadă, 2- 8 iulie, fie la unitatea de învăţământ de provenienţă, fie vor transmite electronic opţiunile la unitatea de învăţământ absolvită sau,
Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor, conform admitere.edu.ro.
Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei.
După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.
Admitere liceu 2020. Admitere EDU.ro 2020. Pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune, potrivit ghidului de admitere.
Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V- VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
Potrivit calendarului privind admiterea în liceu, în perioada 2- 6 iulie are loc introducerea în baza de date computerizată (în aplicaţia informatică centralizată) a datelor din fişele de înscriere. În perioada 3- 7 iulie se verifică de către părinţi şi candidaţi corectitudinea datelor din fişa listată de calculator, se corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată şi se listează fişele corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată.
Pe 8 iulie are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/ al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operaţiunilor specifice, în aplicaţia informatică centralizată.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Admitere liceu 2020. Admitere EDU.ro 2020. Pe 10 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.
În perioada 13- 20 iulie, se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
Rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naţionale, înainte de contestaţii, vor fi afişate joi, până la ora 12,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00- 20,00.
Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă.
Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.
Admitere liceu 2020. Admitere EDU.ro 2020. La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională (sesiunea 2020) s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
76,2% dintre elevii care au dat Evaluarea Națională 2020 au obținut medii peste 5, procentaj în creștere după rezolvarea contestaţiilor, arată centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei.
Conform datelor obţinute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 76,2% (122.252 de candidaţi), ceea ce înseamnă o creştere a acestui număr faţă de rezultatele iniţiale, arată MEC într-un comunicat citat de Agerpres. A crescut, de asemenea, şi numărul candidaţilor cu media generală de 10: de la 839 la 892 (aproape dublu faţă de anul trecut: 459).
La proba de Limba şi literatura română, 135.242 de candidaţi (84%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 şi iar dintre aceştia, 4.699 de candidaţi au obţinut nota 10.
Citeste si: Ministerul Educaţiei: „Nu au fost elevi cu temperatura peste 37,3”
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
La Matematică, 112.721 de candidaţi (70,2%) au primit note mai mari sau egale cu 5; dintre aceştia, 3.335 au avut nota 10.
La Limba şi literatura maternă, 8.898 (93,1%) de candidaţi au primit note mai mari sau egale cu 5 iar 143 de candidaţi au obţinut nota 10.
Au fost depuse 15.275 de contestaţii, mai puţine decât în ultimii doi ani (21.509 contestaţii- 2019, 23.761 contestaţii- 2018).
Citeste si: Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO
Admitere liceu 2020. Admitere EDU.ro 2020. Rata de participare la evaluarea naţională a fost de 93%: 160.468 de candidaţi prezenţi (dintr-un total de 172.531 de candidaţi înscrişi). Şapte elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.