Admitere liceu 2023. Iată cum trebuie completată corect fișa de înscriere la liceu!

Cum trebuie să completeze elevii fișa de înscriere?

Admitere liceu 2023. Greșeala pe care mulți candidați o fac atunci când completează fișele cu opțiuni

Admitere liceu 2023. Greșeala pe care mulți candidați o fac atunci când completează fișele cu opțiuni

Elevii claselor a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7, respectiv 10-17 iulie 2023. Fișa de înscriere poate fi transmisă și electronic, după cum prevede procedura Ministerului Educației.

Citește și: 76,2% promovabilitate în toată țara. Au fost afișate Rezultatele la Evaluarea Națională 2023

1. Opțiunile de pe fișa de admitere se vor face în ordinea preferințelor candidaților.

2. Elevii trebuie să completeze pe primele locuri opțiunile pe care și le doresc cel mai mult. Trebuie să continue cu opțiunile care le-ar plăcea, apoi opțiuni la care nu ar fi deranjați în cazul în care sunt repartizați.

Aceștia trebuie să încheie cu opțiuni mai puțin dorite, dar care trebuie enumerate pe fișă, pentru siguranța lor. Este mult mai bine să intre la un liceu care nu le place, decât să nu intre deloc.

Nu trebuie să completeze o opțiune nedorită înaintea unei opțiuni dorite. Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev. 

3. De asemenea, trebuie să se țină cont de mediile de admitere din anii precedenți, pentru a-și calcula șansele de intrare la fiecare dintre opțiunile exprimate.

4. Elevii trebuie să știe că nu poate dăuna în vreun fel completarea unui număr mare de opțiuni pe fișa de admitere. Aceștia vor intra la prima opțiune a lor, la care sunt locuri.

Un număr redus de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis. Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

Completarea fișei la școală

Completarea opțiunilor la școală se face pe baza unei programări realizate telefonic sau prin e-mail. Programarea se face la numărul de telefon sau pe adresa de e-mail comunicate de unitatea de învățământ.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Completarea opțiunilor se face de către candidat în prezenta părintelui/reprezentantului legal al acestuia și a dirigintelui clasei. Aceștia vor semna Fișa de înscriere, conform procedurii.

Un model de fișă de înscriere se găsește  aici.

Completarea fișei online

Admitere liceu 2023. Greșeala pe care mulți candidați o fac atunci când completează fișele cu opțiuni

Admitere liceu 2023. Greșeala pe care mulți candidați o fac atunci când completează fișele cu opțiuni

Dacă părintele solicită, școala poate transmite electronic fișa de înscriere. În acest caz, elevul va completa fișa în prezența părintelui.

Un model de fișă de înscriere se găsește  aici.

Calendar admitere liceu 2023

Admitere liceu 2023. Greșeala pe care mulți candidați o fac atunci când completează fișele cu opțiuni

Admitere liceu 2023. Greșeala pe care mulți candidați o fac atunci când completează fișele cu opțiuni

- 6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fisele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Este important ca aceste opțiuni să fie completate cu atenție, deoarece orice greșeală poate duce la o repartizare nedorită. 

De asemenea, absolvenții care doresc să participe la admiterea în alt județ trebuie să depună/transmită fisele conform procedurii stabilite.

- 6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor erori în baza de date computerizată și listarea fiselor corectate.

Aceste operațiuni se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată. 

- 17 iulie 2023: Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- 18 iulie 2023: Corectarea erorilor și confirmarea finalizării modificărilor în aplicația informatică centralizată.

- 19 iulie 2023: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

- 19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal din județ/municipiul București.

- 20-25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

- 25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

- 26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Citește și: Admitere liceu 2023. Când se poate completa fișa cu opțiuni?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si