Admitere Politehnică 2023. Politehnica este printre universitățile unde doritorii au putut susține examen anticipat pentru ocuparea locului în cadrul facultăților înainte de Bacalaureat.

Admitere Politehnică 2023.

Admitere Politehnică 2023. În ce perioadă are loc confirmarea locurilor și înmatricularea?

[Sursa foto: Universitatea Politehnică București]

Admitere Politehnică 2023. Lista actelor necesare pentru înscriere. Admiterea anticipată

Distribuția numărului total de locuri pe facultăți și domenii de studii pentru anul universitar 2023-2024 –   aici.
În anul 2023, admiterea în UPB se face printr-un concurs bazat pe 3 probe (P1, P2 și P3).

Pentru concursul de admitere se organizează succesiv trei sesiuni:

 

  • Sesiunea I – Admitere anticipată (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)
  • Sesiunea II – Admitere (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)
  • și, acolo unde este cazul, Sesiunea III – Admitere-completare (concurs de dosare)

Fiecare dintre sesiunile de admitere are trei faze, după cum urmează:

  • Faza I – Înscriere la sesiunea curentă
  • Faza II – Admitere preliminară (Etapa I)
  • Faza III – Admitere – Etapa II – Validare, confirmare, participare la glisare* (opțional), înscriere în anul I și înmatriculare

Pentru obținerea statutului de candidat admis, înscris și înmatriculat în anul I, parcurgerea tuturor fazelor din respectiva sesiune este obligatorie.

Lista documentelor necesare la admitere și alte informații se pot găsi pe site-ul de admitere al universității admitere.pub.ro.

Specificul, condițiile de participare, organizarea și desfășurarea acestei sesiuni se găsesc în   Capitolul IV.
Această sesiune este dedicată:

 

  • A   Candidaților elevi sau absolvenți olimpici și celor cu rezultate deosebite în cadrul concursurilor de profil desfășurate pe parcursul liceului.
    Aceștia sunt candidați pentru Admitere anticipată fără concurs.
    Numărul de locuri disponibile în Sesiunea I pentru candidații care participă la admiterea anticipată fără concurs poate fi vizualizat –   aici.
    Candidații eligibili vor fi declarați pre-admiși (fără concurs) și li se va garanta locul dacă promovează examenul de Bacalaureat și parcurg cu succes Faza III – Admitere – Etapa II – Validare, confirmare loc, înscriere în anul I și înmatriculare admiși anticipat.
  • B   Candidaților elevi sau absolvenți care doresc garantarea anticipată (prin pre-admitere) a unui loc pentru studii în UPB.
    Aceștia sunt candidați pentru Admitere anticipată prin concurs.
    Evaluarea performanțelor candidaților înscriși la această sesiune și ierarhizarea lor în vederea admiterii anticipate se va face pe baza rezultatelor școlare obținute înaintea susținerii examenului de Bacalaureat.
    În anul 2023, admiterea anticipată în UPB se face printr-un concurs bazat pe 3 probe (P1, P2 și P3). În funcție de strategia fiecărei facultăți, admiterea anticipată prin concurs se desfășoară:
  • Printr-un concurs cu probe scrise („c-s” – examen scris la disciplinele selectate (vezi   Anexa II-1.2) (P1 – probă scrisă în sala de examen, P2 – probă scrisă în sala de examen). În această categorie intră facultățile:
    – Automatică și Calculatoare
    – Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației
  • Printr-un concurs de dosare („c-d” – P1 și P2 – medii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a la disciplinele selectate) (vezi   Anexa II-1.1). În această categorie intră facultățile:
    – Inginerie Electrică
    – Energetică
    – Inginerie Mecanică și Mecatronică
    – Inginerie Industrială și Robotică
    – Ingineria Sistemelor Biotehnice
    – Transporturi
    – Inginerie Aerospațială
    – Știința și Ingineria Materialelor
    – Inginerie Chimică și Biotehnologii
    – Inginerie în Limbi Străine
    – Științe Aplicate
    – Inginerie Medicală
    – Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor
  • Distribuția numărului total de locuri pe facultăți și domenii de studii pentru anul universitar 2023-2024 –   aici
  • Detalii privind portofoliul de domenii și programe de studii (specializări) pentru care puteți opta în cadrul celor 15 facultăți ale
    Universității POLITEHNICA din București găsiți   AICI
  • Numărul de locuri disponibile în Sesiunea I pentru candidații care participă la admiterea anticipată prin concurs este limitat și poate fi vizualizat –   aici.
    Candidații eligibili vor fi declarați admiși anticipat (prin concurs), în limita locurilor menționate anterior și li se va garanta locul dacă promovează examenul de Bacalaureat și parcurg cu succes Faza III – Admitere – Etapa II – Validare, confirmare loc, participare la glisare -opțional-, înscriere în anul I și înmatriculare admiși.

Admitere Politehnică 2023.

Admitere Politehnică 2023. În ce perioadă are loc confirmarea locurilor și înmatricularea?

[Sursa foto: Universitatea Politehnică București]

Admitere Politehnică 2023 CALENDAR

până pe 14 aprilie, ora 16:00, atât pentru candidații care aplică pentru evaluarea în vederea admiterii fără concurs (candidați cu rezultate deosebite în cadrul olimpiadelor și concursurilor de profil) cât și pentru restul candidaților care au aplicat în vederea admiterii prin concurs (cu examen scris pentru P1 și P2)

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

până pe 22 iunie, ora 16:00, atât pentru candidații care aplică pentru evaluarea în vederea admiterii fără concurs (candidați cu rezultate deosebite în cadrul olimpiadelor și concursurilor

Primele rezultate au apărut pe 25 aprilie pentru Facultățile de Automatică și Calculatoare și Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Până pe 27 aprilie 2023 au apărut rezultatele inițiale și pentru celelalte facultăți din cadrul Universității de Politehnică București.

Validarea, confirmarea și înmatricularea au loc începând de pe 10 iulie ora 08:00 și până pe 12 iulie ora 16:00.

 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si