Conform informațiilor publicate de reprezentanții UMF Cluj, sesiunea de admitere va avea loc în luna iulie 2021, iar a doua etapă care privește confirmarea locurilor, o să aibă loc în luna august 2021.

Când vor începe înscrierile pentru admiterea la UMF Cluj?

Potrivit reprezentanților universității, înscrierea candidaților și depunerea dosarelor va avea loc online, în perioada 12-18 iulie, ulterior va urma afişarea listelor cu candidaţii înscrişi și repartizarea acestora pe săli să aibă loc în data de 22 iulie.

Totodată, examenul scris, la programele de studiu Farmacie, Asistență Medicală Generală, Radiologie și Imagistică, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare, Tehnică Dentară, Nutriție și Dietetică urmează să aibă loc pe 24 iulie. În aceeași zi, candidații își vor putea depune contestațiile la întrebările din concurs.

Însă, la disciplinele Medicină și Medicină Dentară examenul de admiterea va avea loc în cursul zilei de 25 iulie, iar în aceeași zi, candidații au posibilitatea de a depune contestații.

Admitere UMF Cluj 2021: Când încep înscrierile?
Admitere UMF Cluj 2021: Când încep înscrierile?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Admitere UPB 2021. Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel, în data de 26 iulie va avea loc afișarea rezultatelor, iar în în data de 27 iulie, între orele 9:00 – 13:00, candidații înscriși pot să depună contestații la notele pe care le-au obținut.

De asemenea, notele finale, care vor fi calculate în urma rezolvării contestațiilor, vor fi afișate în cursul zilei de 28 iulie, perioada de confirmare a locurilor fiind de două săptămâni, și anume 29 iulie- 13 august.

Citeste si: Admitere Academia de Poliţie 2021. Calendarul probelor sportive şi câte locuri sunt disponibile

Cum se va defășura examenul de admitere la UMF Cluj în 2021?

Candidațiii care doresc să se înscrie în cadrul UMF Cluj trebuie să știe faptul că admiterea pentru programele de studii nivel licență se va realiza în două variante, mai exact printr-un concurs de admitere scris sau printr-un concurs de evaluare a performanțelor școlare și a realizărilor personale ale candidaților.

Pentru prima variantă, concursul de admitere scris are loc în limba română, pentru cetăţenii români, ai Uniunii Europene, ai SEE, ai Confederaţiei Elveţiene, care optează pentru concursul unic din luna iulie 2020. Ulterior, prin acest concurs pot fi accesate locuri bugetate de statul român sau locuri cu taxă.

Admitere UMF Cluj 2021: Când încep înscrierile?
Admitere UMF Cluj 2021: Când încep înscrierile?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Admitere Medicină 2021. Pe ce dată are loc examenul la UMF Bucureşti, Cluj, Iaşi, Mureş şi Braşov

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Referitor la concursul de evaluare a performanţelor şcolare și a realizărilor personale ale candidaților, acesta va acea loc în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație, pentru cetățeni ai Uniunii Europene, ai SEE, ai Confederaţiei Elveţiene şi ai statelor terţe, care optează pentru această modalitate de admitere. Conform UMF Cluj, în această categorie vor fi incluși și candidații care optează pentru Admiterea românilor de pretutindeni.

De asemenea, în aceeaşi sesiune de admitere candidaţii pot opta pentru o singură modalitate de admitere.

Însă, excepţie de la această regulă se va face doar pentru candidaţii la Admiterea românilor de pretutindeni, care pot opta în acelaşi timp atât pentru această modalitate de admitere, cât şi pentru una din cele două enumerate mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si