Adolescentul de 17 ani a decedat luni după ce cu două zile în urmă a ajuns la spital în comă diabetică. Acesta era insulino-dependent, iar după ce a fost testat a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Citeste si: O femeie bolnavă de Covid-19 care se trata acasă a fost găsită moartă

Băiatul era vaccinat anti-covid

Tânărul era vaccinat cu o doză de Pfizer în luna aprilie. Potrivit informațiilor furnizate de cadrele medicale, decesul băiatului a fost cauzat de un stop cardio-respirator. 

Citeste si: Revolta asociațiilor de pacienți. Persoanele cu HIV din România trebuie să aibă acces la internare

Ce au declarat medicii

„Era cunoscut cu diabet zaharat tip doi insulino-necesitant. A fost admis în UPU, în sectorul în care izolam pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, organizat la parterul Centrului de Cardiologie Intervenţională, pacientul fiind suspect de infecţie cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Aici a fost investigat paraclinic si imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit îngrijiri medicale de urgenţă, complexe şi complete.

Cu toate acestea, evoluţia a fost una nefavorabilă, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat şi ventilat mecanic. În ziua de 3 octombrie a intrat în stop cardiorespirator, dar s-a resuscitat. În ziua de 4 octombrie 2021 a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare, efectuate timp de o oră, au rămas fără rezultat, la ora 15,48 înregistrându-se decesul. A fost confirmată şi infecţia cu SARS-CoV-2 ”, a declarat directorul medical al SCJU Craiova, dr.
Cristina Geormăneanu. 

Citeste si: Doi pacienți transferați în urma incendiului din Constanța de la secția ATI, au murit

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si