Close sidebar
Close sidebar

Adolescentul cu dizabiliti continua sa fie umilit la scoala! Cum isi bat joc autoritatile de drama unui baiat care este imobilizat in scaun cu rotile

Condamnat de soarta in scaunul cu rotile si impiedicat de sistem sa mearga la scoala! Asa e viata unui adolescent din Romania care se lupta cu autoritatile pentru drepturile sale. Stefan Stoian pare sa duca o batalie cu morile de vand caci peste tot, da nu mai de usi inchise. Colegii mei Daniel Nicolaina si Cristi Emac su reusit sa deschida aceste usi si iata ce au gasit! Va averizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional!

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nu are cum sa urce scarile, la toaleta nu poate merge singur, primeste absente chiar si la sport desi este intr-un scaun cu rotile. "Primeste absenta nemotivata chiar si la ora de sport ca nu e scutit!...", spune mama baiatului.
 
Pentru Stefan, elevul de 16 ani, scoala e un chin. Ajutorul ar fi trebuit sa vina din partea statului, dar autoritatile ii intorc spatele.
 
Ne-am intors la liceu si a doua oara, dupa 4 luni sa vedem cate s-au schimbat dupa semnalul nostru de alarma?  
 
Reporter: Noi o sa intram sa ne rezolvam problema. 
 
Angajat: Nu puteti sa intrati in institutie asta incerc sa va spun.
Accesul intr-o institutie publica asta ca sa stiti si dumneavoastra se face pe baza unui buletin si in baza unei programari.
 
Reporter: O instittutie publica este platita din bani publici adica si din banii mei, intru cand vreau aici! 
 
Angajat: Nu, nu intrati cand vrei dumneavoastra! Intrati daca aveti o programare intelegeti.
 
Pana sa se lamureasca doamna daca exista vreo lege, recurge la alta metoda si cheama agentii de paza. 
 
In timp ce il lamurim pe agent despre drepturile cetateanului, mama il cara pe Stef peste treptele care indica calea de acces catre rampa! 
 
La intrarea in cladire dam peste alt obstacol si nu suntem lasati de angajati sa intram in cladire.
 Dupa cateva zeci de minute de discutii, apare din nou purtatorul de cuvant.
 
UMIILIT PE HOLUL INSPECTORATULUI SCOLAR
 
Cum este posibil ca un copil cu atatea probleme, nu numai ca nu este ajutat dar este si umilit si desconsiderat in public, pe holurile inspectoratului scolar? Cum? 
 
Nu putem ramane indiferenti si incercam sa stam de vorba cu cei responsabil si, dupa alte insistente reusim se pare sa
anungem la normalitate. 
 
"Prin bunavointa primariei sector 4 a fost achizitionat acel lift. A primit inclusiv la scoala un angajat care se ocupa de copil. Dar pe care doamna inteleg ca l-a refuzat! S-a mai intamplat si in alte situatii, nu este prima data! Pentru ca angajatul era necalificat! Nu avem competenta sa spunem acest lucru. Dumneaei nu se poate pronunta!", ne spune Florian Lixandru, inspectorul scolar general. 
 
CULMEA ABUZULUI!
 
Iar la final, va aratam si cireasa amara de pe tortul stricat al sistemului: angajatii inspectoratului cheama Protectia Copilului, dar nu pentru a rezolva problema, ci pentru a o reclama pe mama de abuz!
 
"Noua ni s-a relatat ca nu ati folosit caile de acces pe care le au dansii si ca ati fi pus copilul sa mearga asa cum poate dansul sa mearga. Este adevarat ca daca s-a intamplat acest lucru este o situatie de abuz la care dumneavoastra ati expus copilul.", spun cei de la protectia copilului. 
 
Numai ca acea cale de acces era semnalizata chiar de institutie prin acest indicator!  In timp ce Stef si mama sa erau in birou, la confruntari, indicatorul a disparut. 
 
Data viitoare va rugam sa fiti mai atenti la detalii, caci ele fac diferenta! 
 
"Mi-ar fi placut sa-i vad pe toti oamenii aia ca iese directorul din birou ca da telefoane imediat, ca rezolva problema, ca se strang toti, poftiti nu sa vad ca inchid usile si se strang si vorbesc ei in particular. Exact! In spatele usilor inchise.", spune, plin de suparare, reporterul nostru. 
 
Pana la urma, ramane doar o singura dorinta, aceea a lui Stef. "Vreau la scoala, vreau sa invat si nu vreau sa mai imi puneti piedici!!!", le transmite el telespectatorilor Kanal D.
 
Am fost si la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 unde mama lui Stef a depus o sesizare impotriva persoanelor necalificate platite sa-i ingrijeasca copilul... Ateptam raspunsul!

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI