În dimineața zilei de 1 septembrie 2020, adolescentul și-a ucis cu sânge rece mama vitregă cu aproximativ 30 de lovituri de cuțit, tragedia având loc chiar cu o zi înainte ca victima să împlinească 40 de ani. Crima a avut loc în orașul Millau din regiunea Midi-Pirinei din Franța. Timp de trei zile, adolescentul a fost judecat în fața Curții de Justiție pentru minori din Aveyron, într-un proces care a avut loc cu ușile închise.

Citește și: Scene șocante la un festival de zmeie. Un bătrân de 76 de ani a intrat cu mașina în mulțime

La finalul procesului, în seara de vineri, adolescentul a primit o pedeapsă de 14 ani în spatele gratiilor, cu un an mai puțin decât pedeapsa maximă prevăzută de lege. Cu toate acestea, el a avut noroc, deoarece risca o pedeapsă de 15 ani de închisoare. Autoritățile au subliniat că acest verdict nu poate aduce înapoi viața victimei, dar reprezintă un mesaj clar că astfel de crime nu vor fi tolerate.

Adolescentul a avut o relație tensionată cu mama vitregă

Avocații apărării nu au avut probleme în a răspunde la întrebarea privind motivul pentru care adolescentul român, sosit în Franța la vârsta de 11 ani, și-a înjunghiat mama vitregă de peste 30 de ori.

Conform lor, adolescentul a crescut într-un mediu familial dificil și a fost martor la violență domestică în copilărie, atât din partea tatălui biologic, cât și din partea mamei vitrege: „Este un cumul de ani de agresiune, de violență... El nu a mai putut, nu a mai suportat” .  

Citește și: FOTO- O tânără a fost torturată și spânzurată de un pod, pe o autostradă. Indivizii o țineau captivă într-o dubă

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Avocații au susținut că adolescentul a avut o relație tensionată cu mama vitregă și că aceasta îl trata cu o oarecare ostilitate. Potrivit lor, adolescentul a fost afectat de faptul că tatăl său biologic nu s-a implicat în creșterea lui și că nu avea o relație apropiată cu nicio altă persoană din familie. În momentul crimei, adolescentul era sub influența alcoolului și a unor substanțe interzise.

Cu toate acestea, avocații au subliniat că acestea nu justifică în niciun fel crima și că adolescentul trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale. Procesul a fost unul dureros pentru toți cei implicați și a arătat că este important să se ofere sprijin și îngrijire atât victimelor violenței domestice, cât și copiilor care trăiesc în astfel de medii.

Avocații apărării se așteptau la o pedeapsă mai blândă

Înainte de a-și ucide mama vitregă, adolescentul a încercat să comunice cu serviciile sociale și cu colegii săi de clasă despre problemele sale, însă nu a primit suficientă atenție din partea acestora.

După crimă, el a recunoscut fapta și a afirmat că a acționat din cauza abuzurilor și neglijenței pe care le-a suferit.

„Au îngropat toate astea sub covor! Această dramă s-ar fi putut evita. În mai multe rânduri, adolescentul român a cerut să fie plasat într-o familie de plasament. Dacă l-am fi ascultat...”, au precizat avocații apărării. Aceștia speră acum la  „un viitor”   pentru clientul lor.  „Este capabil de lucruri mărețe, urmează pregătirea în detenție și visează să devină educator canin”, au transmis aceștia.

Citește și: Gestul inedit făcut de o tânără pentru a-și împiedica iubitul să meargă la un meci din Ligue 1

În 2022, un colegiu de psihiatri și psihologi a concluzionat că există un   „risc aproape zero de reiterare a faptelor și o periculozitate la fel de scăzută”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Juriul Tribunalului din Aveyron a hotărât să crească pedeapsa cerută de procurorul Mathilde Jayais cu încă patru ani, astfel încât adolescentul român să primească o condamnare de 14 ani de închisoare pentru uciderea mamei sale vitrege. Această decizie a fost o surpriză pentru mulți, deoarece avocații apărării încercaseră să prezinte inculpatul drept o victimă a violenței domestice și să obțină o pedeapsă mai ușoară. Cu toate acestea, juriul a considerat că natura fără milă a crimei justifică o pedeapsă severă. 

Citește și: Povestea unei românce, îngrijitoare în Italia, care a ajuns pe străzi după ce a fost dată afară de la muncă. Femeia dormea într-o stație de autobuz


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si