Șeful Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București este de părere că virusul a căpătat putere și poate să stea în mijlocul populației 2-3 ani de zile.

De asemenea, medicul Streinu-Cercel a mai spus că nu e exclus ca numărul cazurilor de infectare din România să ajungă chiar la 200.000 în următoarea perioadă.

Citeste si: Sărbătoare mare azi. Tradiții și obiceiuri de Sfânta Ana. Ce e bine să faci în această zi

Streinu-Cercel: "Acest virus se comportă ca leul care intră în pădure"

”Nu ai cum să oprești pandemia în timp real… doar dacă țările fac asta în același timp. O singură țară a fost care a reușit să stopeze, China. Am avut un start foarte bun. Lucrurile au evoluat foarte bine. Nu a fost răbdare. Aceste lucruri nu te lasă nepedepsit. Acest virus se comportă ca leul care intră în pădure. Decursul unei epidemii…poate să stea în mijlocul populației 2 – 3 ani de zile", a declarat managerul de Matei Balș la emisiunea “Marius Tucă Show”. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: ”Posibilă reacție adversă serioasă”. De ce a fost suspendat vaccinul Oxford-AstraZeneca

Virusul a luat-o pe căi diferite, a explicat epidemiologul român. "Sunt mulți asimptomatici.

Cei care au fost asimptomatici au fost pionii. Ca și când vara asta nu am fi putut să stam potoliți. Chiar dacă anul trecut nu au fost în concediu, acum parcă au vrut special să se ducă în concedii”, a mai spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

"Nenorocitul ăsta de virus acumulează teren după teren până cuprinde tot plămânul"

Șeful de la Matei Balș a dat explicații și cu privire la tratamentele anti-covid, care evolează și se adaptează permanent la evoluția virusului.

Citeste si: Bogătașul care a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva

"Nenorocitul ăsta de virus acumulează teren după teren până cuprinde tot plămânul. Am mers cu doze mai joase. A trebuit să citim zi și noapte. Accesul la informație este liber. Până anul trecut scoteam banul din buzunar”, a mai spus Streinu Cercel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si