Deputatul USR de Arad Adrian Wiener este luat în calcul pentru preluarea portofoliului Sănătăţii, în locul lui Vlad Voiculescu, potrivit mai multor surse din USR-PLUS.

Deși era parlamentar în Senatul României, în primăvara anului trecut, Adrian Wiener s-a reîntors în timpul pandemiei de coronavirus să lucreze în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădişte dedicat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. 

Liderii USR PLUS s-au întâlnit la ora 12:00, într-o ședință de urgență, pentru a decide cum se poziționează față de decizia lui Cîțu de demitere a lui Vlad Voiculescu.

Citeste si: Breaking news: Vlad Voiculescu a fost demis de către Florin Cițu

Premierul Forin Cîțu, dispus să-l numească pe Adrian Wiener la vârful Ministerului Sănătății

Vicepremierul Dan Barna ar fi refuzat miercuri să preia interimatul la acest minister, așa cum i-a propus prim-ministrul după demiterea din funcție a lui Vlad Voiculescu, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro. 

Premierul Florin Cîțu ar fi dispus să îl numească pe medicul Adrian Wiener în funcția de ministru al sănătății dacă aceasta va fi propunerea USR PLUS, au precizat aceleași surse politice.

Citeste si: Vlad Voiculescu: „Bucureştiul nu se carantinează de Paşte”. Noi criterii pentru instituirea carantinei

Cum a motivat Florin Cîțu demiterea lui Voiculescu: Este nevoie de încredere în instituțiile statului

Premierul Florin Cîțu a făcut o declarație de presă, miercuri la prânz, de la Palatul Victoria în care a anunțat decizia de înlocuire a lui Vlad Voiculescu de la vârful Ministerului Sănătății:

"De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar și în economie. Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă.

În acest context și pentru a asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății", a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Premierul a dat asigurări că el crede cu tărie în actuala coaliție de guvernare, "pentru că este o coaliție de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane". 

Cine este Adrian Wiener

Adrian Wiener, medic de profesie, este și deputat USR de Arad. Fost senator în legislatura 2016- 2020, este cel care, în timpul pandemiei, s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădişte dedicat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Într-un mesaj postat anul trecut pe pagina personală de Facebook, actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand spunea despre Adrian Wiener:

"Adrian este de profesie medic și a ales să lupte în linia întâi, să trateze bolnavii de COVID-19 de la Spitalul Judeţean Arad. Adrian Wiener este colegul meu și senator USR. În fotografie este după 6 ore de Gardă. Vă spun: împreună facem România bine.

România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte".

Adrian Wiener
Adrian Wiener, după 6 ore de gardă la spitalul din Arad[Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand]

Adrian Wiener, primele declarații despre posibila numire la Ministerul Sănătății

Adrian Wiener a declarat pentru „Adevărul” că decizia privind posibila sa numire la Ministerul Sănătăţii trebuie luată la nivelul conducerii structurilor partidelor. „Decizia trebuie luată la nivelul conducerii structurilor partidelor şi nu pot să fac parte din ele, cred că de acolo ar trebui să luaţi informaţia”, a spus deputatul USR.

Întrebat de jurnaliști dacă este dispus să- şi asume un asemenea mandat, Adrian Wiener a răspuns: „E o responsabilitate uriaşă şi decizia trebuie luată în comun, trebuie să existe suport, să existe comunicare şi în interiorul Coaliţiei, nu depinde doar de mine”.

adrian wiener
Anterior carierei politice, Adrian Wiener a ocupat funcţii administrative şi manageriale în cadrul Spitalului Judeţean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din ţară[Sursa foto: Facebook / Adrian Wiener]

Anterior carierei politice, Adrian Wiener a ocupat funcţii administrative şi manageriale în cadrul Spitalului Judeţean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din ţară.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Născut în 1973, Adrian Wiener este Medic Specialist în Medicină Internă. El a activat și ca asistent universitar la Facultatea de Medicină a Universității de Vest din Arad.

A absolvit studiile Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara, iar ulterior s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti).

Adrian Wiener a contribuit, ca membru fondator şi unul dintre coordonatorii Comisiei Judeţene de Prevenţie Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare şi informare asupra riscului cardiovascular în populaţii din mediul rural în judeţul Arad.

Adrian Wiener
Adrian Wiener, senatorul anti-COVID: ”În această perioadă, când Senatul a lucrat de la distanță, am avut timpul ca după derularea activităților senatoriale să vin la spital, în secția în care lucrez. Știu că acum este mare nevoie de doctori în spitale – n[Sursa foto: Facebook / USR Arad]

Adrian Wiener, de la senator la simplu soldat în războiul anti-COVID

În urmă cu un an, senatorul USR Adrian Wiener a tratat bolnavii de Covid-19 în secția medicină internă II din cadrul Spitalului Județean Arad. 

Ce a declarat la acel moment Adrian Wiener: ”În această perioadă, când Senatul a lucrat de la distanță, am avut timpul ca după derularea activităților senatoriale – atât în plen cât și în comisii sau la cabinetul senatorial – să vin la spital, în secția în care lucrez. Știu că acum este mare nevoie de doctori în spitale – nu numai la Arad – așa că mi se pare firesc să fiu aici. Nu fac nimic special, doar meseria de doctor, alături de colegii mei.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si