Close sidebar
Close sidebar

Adrian Wiener aruncă bomba despre valul patru Sars-Cov-2: „Va fi cu un număr foarte mare de spitalizări și decese"

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, a anunțat ce se va întâmpla cu România în valul patru COVID-19. El este îngrijorat de evoluția tulpinii DELTA și trage un semnal de alarmă.

Georgiana Balaban,

Adrian Wiener a vorbit despre valul patru Sars-Cov-2. [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vaccinarea tot mai lentă  din țară a produs îngrijorări în rândul oficialilor. Mutația Delta este una dintre cele mai periculoase variante COVID-19 de până acum. Românii totuși iau vaccinarea în glumă. Guvernul va lua noi măsuri  pentru a stopa infectarea cu noua tulpină COVID-19. Adrian Wiener a mărturisit care este măsura optimă pentru a convinge populația să se vaccineze.

Citeste si: Virusul Sars-Cov-2 continuă să dea bătăi de cap. Ce se întâmplă la nivel mondial

Ce a transmis Adrian Wiener

În acest moment, țara noastră a înregistrat 4,9 milioane de persoane vaccinate. Ritmul lent este departe de așteptările autorităților. Oficialii mizau pe 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. În urma acestor constatări, Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, a mărturisit că trebuie găsită o strategie prin care românii să meargă la vaccin.

În acest mod, nu vor avea de-aface cu valul patru.

Citeste si: Organizatorii de evenimente se simt neîndreptățiți și cer sprijin guvernului: ”Am fost păcăliţi cu o redeschidere a evenimentelor”

Wiener s-a gândit la orice măsură, de la o recompensă până la ideea de condiționarea accesului la anumite obiective publice. Oficialul cere neapărat un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare.

Dacă nu, românii se vor confrunta cu un val patru COVID-19 extrem de agresiv, cu multe cazuri de spitalizare și numeroase decese.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese."

, a mărturisit Adrian Wiener.

Pandemia COVID-19 în România. [Sursa foto: PixaBay]

Dacă varianta Delta nu i-a speriat destul pe români, trebuie să afle că pandemia nu se limitează la această tulpină. Oamenii de știință au mărturisit că în ciuda numeroaselor victime produse de Delta, care a devenit dominantă în toată Europa, putem avea parte de variante mult mai periculoase.

Citeste si: Vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 continuă. Ce transmit autoritățile

Numărul de infectări din cauza acestei tulpini a devenit tot mai mare. OMS anunță un nou val de infectare care ar putea fi mai grav decât cele de până acum.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cercetătorii sunt rezervați în privința acestei tulpini, însă avertizează statele că aceasta există și este cazul să ia măsuri pentru a stopa o posibilă dezvoltare în masă a acesteia.

Citeste si: Bilanț coronavirus 20 iulie 2021: Numărul cazurilor noi s-a dublat! Câte decese s-au înregistrat

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI