Comunitatea pro-rusă din Germania s-a reunit şi la Hanovra, în nordul țării, la solicitarea unor membri ai comunităţii rusofone. Participanții se delcară victime ale unor discriminări, care au început imediat după declanşarea războiului în Ucraina. Sâmbătă, 9 aprilie 2022, au avut loc astfel de manifestații și la Lübeck, tot în zona de nord, unde au participat 150 de persoane, potrivit autorităților germane, dar şi la Stuttgart.   

Citeste si: Ziua 47 de război. Noi declarații ale președintelui ucrainean. Zeci de civili morți într-o groapă comună

La Frankfurt, pro-rușii s-au adunat mai întâi în apropierea cartierului bancar din oraş, unde s-a aflat în faţa unei contra-manifestaţii pro-Ucraina, cele două adunări fiind despărţire de un important cordon de poliţie.

Citeste si: Harkov a fost bombardat de peste 50 de ori în ultimele 24 de ore. Ucrainenii încă își caută morții: ,,Copiii mei sunt sub dărâmături de 36 de zile"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Adunarea pro-rusă s-a pus în mişcare pentru a ajunge, conform organizatorilor, la cimitirul principal din oraş şi a depune flori la mormintele soldaţilor sovietici căzuţi în Al Doilea Război Mondial. În fruntea coloanei de protestatari se putea citi pe un banner: ‘Adevăr şi diversitate de opinie în loc de propagandă’.

Manifestații pro-ruse în toată Germania

La Hanovra, unde manifestanții au organizat un convoi de maşini sub o supraveghere strictă din partea forțelor de ordine germane, o contra-manifestaţie a adunat aproximativ 3.500 de participanţi sub sloganul ‘Susţineţi Ucraina’!’, potrivit oamenilor legii.

Citeste si: Noi tragedii ies la iveală în satele ocupate de armata rusă

Autorităţile din Germania se tem de un import al conflictului ruso-ucrainean pe teritoriul țării, unde locuiesc aproximativ 1,2 milioane de persoane originare, ele sau familiile lor, din Rusia şi aproximativ 325.000 de ucraineni, cărora li s-au alăturat în ultima lună mai bine de 316.000 de refugiaţi.

Înmulţirea manifestaţiilor care denunţă ‘rusofobia’ ce ar fi cuprins Germania a provocat o vie dezbatere în ţară, autorităţile văzând în ele un pericol de instrumentalizare în favoarea tezelor apărate de Moscova în război.

Citeste si: Scrisoarea emoționantă a unui copil de nouă ani, pentru mama ucisă de ruși: „Sper că ești fericită în Rai”

De la începutul războiului din Ucraina, oamenii legii din Germania au consemnat 383 de delicte anti-ruse şi 181 anti-ucrainene.

Citeste si: Descoperire șocantă într-o comună de lângă Kiev. Zeci de ucraineni au fost găsiți într-o groapă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si