Situația de așa natură a fost observată la o stație a Ministerului Mediului situată la Glina, care indica un aer „extrem de rău”.

Care sunt motivele 

Se pare că motivul ar fi o depășire de peste 2 ori a conținutului de microparticule PM10 care se află în aer și pe care le inhalăm fără să ne dăm seama, atunci când respirăm.

Citește și: Bucureștiul, capitala jocurilor video

Acest lucru nu este normal, deoarece, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), concentrația de PM10 din aer n-ar trebui să depășească 45 micrograme/metru cub ca să nu ne afecteze sănătatea. La Glina, conținutul de PM10 din aer era de 122 micrograme/metru cub, adică de 2,7 ori mai mare.

„Aer extrem de rău”

„Aer extrem de rău” raportau și senzorii din Voluntari, unde concentrațiile de PM 10 depășeau 109 micromicrograme/metru cub.

Senzori din nord-vestul Capitalei, din zona Chitila, indică „aer foarte rău”. În toate aceste zone, concentrațiile de particule de tip PM 2.5 și PM10 sunt periculoase pentru sănătate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Particulele de tip PM10 și PM2.5 sunt produse în timpul activităților industriale, dar sunt eliminate și de mașinile aflate în trafic sau de arderile de deșeuri.

Citește și: VIDEO- O asistentă medicală a fost filmată în timp ce își umple portbagajul cu varză în fața spitalului

Directorul executiv al Ecopolis și coordonatoare a rețelei Airlive, Oana Neneciu, a precizat ce anume a provocat acest tip de poluare. 

Începând din 19 octombrie avem episoade agresive de poluare, seara și noaptea și în special spre sfârșitul săptămânii.  Din punctul nostru de vedere, e un fenomen care se asociază cu arderi ilegale de deșeuri.  Mai ales că aceste episoade au loc în sud, spre Glina și Popești Leordeni, unde se înregistrează cele mai mari valori.

Valorile acestea nu au cum sa fie date de trafic. În zonele indicate traficul nu are cum să fie intensiv, mai ales seara și noaptea. Iar dacă ar fi, probabil ar trebui să vedem și valori mai mari ale oxizilor de azot ”, a explicat aceasta, potrivit spotmedia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si