De luni, va funcționa și Aeroportul Băneasa, după 10 ani în care a stat închis pentru modernizare. Aeroportul a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare. 

Ce companii vor zbura pe Aeroportul Băneasa

Trei companii vor asigura cursele de linie și charter.

Potrivit unei declarații în exclusivitate pentru RRA, directorului demisionar al Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu, a precizat că ar fi deja discuții avansate cu Ryanair, Air Connect (o linie românească recent lansată) și Fly One.

Citeste si: Care este cauza prăbușirii avionului ucrainean prăbușit în Grecia. Aeronava transporta 11,5 tone de muniție

Acestea ar urma să zboare, însă, doar din sezonul de toamnă sau chiar cel de iarnă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță.

Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău.", a declarat George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

Timp de așteptare mai mic

Spre deosebire de Aeroportul Otopeni, la Băneasa timpul pentru pasagerii care trebuie să vină înainte de îmbarcare va fi chiar de sub o oră.

Citeste si: VIDEO- Scandalurile de pe aeroporturi continuă. Pasagerii sunt extrem de revoltați: "Ne-au dat un voucher de 35 de lei"

De la 1 august Compania Aeroporturi București va avea o nouă conducere după ce actualul director și-a dat demisia.

Citeste si: Incident pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. O aeronavă privată a fost avariată și înlăturată de pe pistă

Pe data de 25 martie 2012, Aeroportul Băneasa a fost închis pentru companiile low-cost, zborurile acestora fiind mutate la Aeroportul Internațional Henri Coandă. În tot acest timp, aeroportul a fost supus unor lucrări de reabilitare care au costat 11 milioane de euro. Renovarea Aeroportului Băneasa a fost finalizată anul trecut. 

Citeste si: Întâmplarea neașteptată a unui polițist din București. A plătit avansul unei vacanțe pe litoral, iar propietarul nu i-a mai răspuns

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si