Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Afacere inspirată de grădina bunicii

"Roșiile le avem deja pregătite, le-am tăiat, la fel și ardeii iuți, dar mai avem nevoie de busuioc, rozmarin și mentă, pe care acum apuc repede de cules".

Redactia Stirile Kanal D,

Afacere inspirată de grădina bunicii [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Matei are douăzeci și nouă de ani și toată copilăria și-a petrecut-o la țară. S-a îndrăgostit de aromele pe care le-a întâlnit în grădina bunicii, iar acum vrea să aducă oamenilor aceleași gusturi care le-au marcat.

"Luăm și câteva crenguțe de rozmarin, pentru că avem, neapărat nevoie de el... miroase spectaculos".

De când se știe visul tânărului a fost de a-și deschide un restaurant în care toate ingredientele folosite să fie crescute chiar de mâna lui.

Visul a devenit realitate

"Cu foarte mult timp înainte, noi ne-am apucat de, de cultivat. Am gândit fiecare colțișor în detaliu pentru a eficientiza absolut tot... tot spațiu să zic așa toată pizzeria".

În grădina ce măsoară o mie cinci sute de metri pătrați, Matei cultivă zeci de plante și legume.

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Candidata USR l-a depășit pe Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

"Ele sunt plantate așa, ca pe vechi. Bunica mea se ocupă în mod special de această... de această plantație de busuioc și de tot ce am mai pus aici. Nu au chimicale, nu am pus absolut niciun îngrășământ...".

Odată culese, ingredientele ajung direct în preparatele cu specific italian pe care tânărul le pregătește zilnic.

"Aici avem roșiile... pe care le am adus din grădină le-am spălat bine, le-am uscat și le-am băgat la cuptorul nostru de aici din spate, cuptor pe lemne".

De la paste până la pizza, bucătarul spune că ingredientele naturale sunt cele care fac diferența în produsul final.

"O să băgăm pizza la cuptor, unde avem o temperatură de peste patru sute de grade. Vreau să vă arăt rezultatul final. Ia uitați, această alveolatură trebuie neapărat să fie prezentă în marginea noastră de la pizza pentru că doar așa ne dăm seama dacă aluatul este foarte bine maturat".

După doar nouă luni de la deschidere Matei a reușit să își fidelizeze clienții, iar zilnic zeci de persoane calcă pragul restaurantului. Tânărul plănuiește curând să își extindă afacerea și vrea să deschidă și o școală de specialitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI