Daciana Petrov, proprietar agentie imobiliara:

"Ne aflam langa Intercontinental, intr-un imobil construit in 1936, intr-un apartament cu clasa 1 risc seismic."

Riscul seismic pare sa fie noul El Dorado al pietei imobiliare a Capitalei. De cand firmele nu mai au voie sa aiba drept sediu un apartament intr-un astfel de bloc, locuintele au devenit mana cereasca pentru investitorii straini.


Cu siguranta ca in '36, cand a fost ridicat blocul, acest apartament a vazut niste clipe de glorie mult mai frumoase. Oricum, e un fel de labirint. Atat de mare e ca, pana sa ajungi dintr-o camera in alta, ai putea chiar sa te joci de-a v-ati ascunselea, are vreo 6-7 incaperi, asta ca sa includem si toaletele si sa nu uitam de o camera de serviciu undeva afara, pe hol.

Daciana Petrov, proprietar agentie imobiliara:
"Aici dormeau servitorii, aici isi faceau necesitatile si bucataria era locul unde pregateau masa pentru proprietarii apartamentului si invitatii lor."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Ce e interesant e ca in cei 134 de metri patrati, cat are acest apartament, am putea sa amenajam, de fapt, 2 locuinte fara niciun fel de problema. Ce este si mai interesant este pretul pe care clientul ar putea sa il plateasca."

Daciana Petrov, proprietar agentie imobiliara:
"Se vinde cu 71 de mii de euro."

Adica undeva la valoarea unui apartament cu 3 camere, intr-o zona modesta a Capitalei.

Se mai adauga vreo 30 de mii de euro, costurile de renovare, iar rezultatul fura ochii oricui.

Pentru ca sunt la doi pasi de centru, apartamentele se inchiriaza ca painea calda. In marea parte a timpului in regim hotelier, de catre straini, care nu stiu prea multe despre celebrele buline.

"Nu stiu mai nimic despre ce vorbesti, dar multumesc ca mi-ati spus."

E drept, nici proprietarii nu se obosesc sa mentioneze acest aspect in anunturile de promovare.

V-ar fi teama sa dormiti intr-o astfel de cladire? Da, bineinteles!" 

In aceste conditii, nici nu e de mirare de ce se investeste in astfel de apartament. Banii sunt recuperati in cel mult un deceniu, de doua ori mai repede decat in alte tari.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si