Close sidebar
Close sidebar

Afecțiunea care crește riscul pentru infecția cu coronavirus. Ce spun specialiștii

Bolile cardiovasculare reprezintă un risc major pentru infecția cu noul coronavirus, a avertizat președintele Societății Române de Cardiologie, Dragoș Vinereanu.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

El a subliniat că este important ca persoanele cu afecțiuni cardiovasculare care se internează să fie testate pentru COVID-19.

„Lucrurile au fost discutate pe larg la conferinţa de primavară, pe care am susţinut-o în ultimele cinci zile(...) şi stau în felul următor: bolile cardiovasculare reprezintă principala complicaţie a infecţiilor COVID-19, răspunzând de 70% dintre comorbidităţile din care pacienţii cu COVID-19 decedează. Pe de altă parte, bolile cardiovasculare reprezintă un risc major pentru infecţia cu SARS-CoV-2, între 10 şi 12% dintre infecţiile cu SARS-CoV-2 se datorează bolilor cardiovasculare sau comorbidităţilor legate de bolile cardiovasculare”, a spus Vinereanu, marţi, într-o conferinţă de presă online organizată de Societatea Română de Cardiologie, potrivit Agerpres.

Citeste si: Anchetă epidemiologică la Maternitatea Buzău, după confirmarea infectării cu COVID-19, la două paciente

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

El a subliniat importanţa testării pentru COVID-19 a persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare care se internează.

„Patologia cardiovasculară(...) se poate decompensa în urma unei infecţii cu SARS-CoV-2, de aici importanţa testării obligatorii la internare în spital a oricărui pacient cardiovascular şi noi am făcut un demers către Direcţia de Sănătate Publică şi către Ministerul Sănătăţii, în aşa fel încât să fie inclusă pe lista patologiilor care trebuie obligatoriu testată la internarea în spital şi să avem finanţare corespunzătoare în acest sens.

Deocamdată nu suntem pe această listă”, a afirmat Vinereanu.

Citeste si: Un medic de la Secţia ORL a Spitalului Judeţean Buzău, confirmat cu coronavirus

Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate

Consilierul prezidenţial Diana Păun a prezentat un mesaj din partea Administraţiei Prezidenţiale, potrivit căruia bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în România, dar nu numai.

Citeste si: Orban: Va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber. Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural

Ea a afirmat că bolile cardiovasculare sunt evitabile prin prevenţie, aspect care presupune evitarea factorilor de risc comportamentali. Diana Păun a spus că în Europa hipertensiunea este asociată cu stilul de viaţă, cu obiceiurile nesănătoase, iar în România inclusiv cu lipsa tradiţiei în ceea ce priveşte un tratament continuu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI