Afinele romanesti ajung doar la export! Este concluzia reprezentantului unei mari corporatii care produce astfel de fructe, extrem de apreciate in strainatate! Spune ca marile lanturi de magazine din tara noastra prefera sa puna la raft afine de import, mult mai cautate de catre cumparatorii romani!

Citeste si: Mănânci shaorma? Ai grijă la aceste detalii! Pericolul URIAȘ pe care îl reprezintă pentru sănătate dacă nu ești atent!

In urma cu 3 ani, o firma spaniola a decis sa investeasca sume uriase in solurile nisipoase din Dolj si Olt.

In Dolj, compania a infiintat peste 30 de hectare de plantatie de afine romanesti. 3.000 kg la hectar estimeaza reprezentantul companiei ca va produce doar in comuna Ostroveni din Dolj.

"Aici avem doua soiuri. Duck si blue gold, sunt soiuri cafe efectiv vin ca si perioada de maturitate, ciacere, vin unul dupa celalalt", spune producatorul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citeste si: News Alert. 12 țări cer Guvernului de la București „să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept”

Fiindca le-a cultivat pe pamant romanesc, barbatul si-a dorit ca de la anul, cand va avea prima productie de fructe, afinele sa ajunga in magazinele din tara si sa fie consumate de romani. Nu s-a putut, insa.

"Ne-am pus in contact cu majoritatea supermarketurilor din Romania,le-am oferit, le-am prezentat oferta noastra pt anul acesta.

Inca nu am primit niciun raspuns concret de la niciunul dintre ele, nici macar un interes", explica acestia.

Citeste si: EXATLON. Ciprian Maris se intoarce acasa! Faimosul a parasit competitia, cu lacrimi in ochi: “ este experienta vietii mele!”

Managerul estimeaza ca majoritatea cantitatii de afine va pleca spre export. Englezii s-au aratat cei mai interesati de oferta.

"Incercam sa vindem catre export. Vom avea vizite, chiar astazi dup-amiaza din Anglia, saptamana care vine, din Germania...", spun oamenii.

In supermarketuri sunt doar afine din import in aceasta perioada, pentru ca in Romania exista putine culturi protejate ale acestor fructe. Astfel, gasim doar fructe din Spania, care se vand cu 10 si 19 lei/ kg.

Citeste si: Batista a devenit accesoriul obligatoriu al fiecarui barbat sezonul acesta! Sfaturi in materie de moda de la specialisti

Afinele romanesti, cultivate in terenurile nisipoase din tara sunt apreciate de Anglia, Germania, Franta sau Mexic, unde vor fi exportate incepand din vara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si