E forfota mare in padurile din Maramures, care abunda in afine delicioase. In pasul Rotunda, culegatorii gasesc adevarate mine de aur si cat e ziua de lunga isi umplu galetuse cu fructe naturale.

Munca de culegator nu e deloc usoara, ba din contra. E nevoie de multa migala pentru a alege cele mai coapte fructe:  "Le culeg cam intr-o ora jumate doua, o galetusa".

 

                                                                                                                                                                                                                                          

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Insa mare parte din afinele de padure ajung pe mesele pietarilor, care vand kilogramul cu 15-20 de lei. La tarabele lor nici urma de afinele de cultura. 

Specialistii va sfatuiesc sa cumparati afine naturale, de padure. Sunt mai gustoase, au mai multe vitamine iar consumate in mod frecvent pot fi adevarate medicamente pentru diabet, tensiune sau anemie. Iata cum le deosebiti pe taraba:  "Afinele de padure sunt foarte bune fata de cele de cultura.

Cresc intr-un mediu natural, mai bune la gust".

Fructele afinului de padure sunt micute, culoare albastru inchis, albastru spre brumariu, fructul este opac, sunt aromate, usor acidulate si se gasesc din afinisurile din imprejurimi, la liziera padurilor.

Daca vreti sa culegeti chiar dumneavoastra fructele din inima naturii, trebuie sa va grabiti. Afinele se gasesc in padure doar pe perioada lunii iulie.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si