Cadrul didactic spune că a folosit problematizarea în scop de învățare, pentru a desfiinţa, apoi cu argumente afirmaţia. Elevii susțin că discursul profesorului de la ore nu a fost unul discriminatoriu.

Citeste si: COMPER 2022: Calendarul examenelor la Română şi Matematică. Subiecte pentru toate clasele

Discursul profesorului

„Ştiţi că, în Marea Britanie, de vreun an de zile, s-a schimbat legislaţia în sensul acordării drepturilor animalelor.

Am dat drepturi, noi, bărbaţii, că noi dăm drepturi, restul sunt degeaba, noi bărbaţii suntem Dumnezeu pe pământul ăsta, femeile nu sunt, au drepturi”, spune cadul didactic în discursul său.

Citeste si: Scandal în Borșa. Un profesor a fost bătut cu ranga de un interlop

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea face cercetări

După apariția în spațiul public a afirmațiilor cadrului didactic, șefa ISJ Vâlcea, inspectorul general Mihaela Andreianu, a declarat pentru News.ro că Inspectoratul a făcut primele demersuri chiar din prima zi a apariției înregistrării. Inspectorul școlar din domeniul socio-uman a vorbit cu profesorul în cauză și cu elevii din clasele a XII-a unde acesta predî filosofie.

„Am prezentat astăzi un raport preliminar în Consiliul de Administraţie al ISJ, care a decis ca şcoala să constituie o comisie care să analizeze aspectele apărute în spaţiul public iar noi, pe de altă parte, vom face inspecţie la clasele la care domnul profesor predă disciplina filosofie”, a spus inspectorul general din județul Vâlcea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Profesolul a declarat, în urma discuțiilor cu autoritățile școlare, că preda lecția „Drepturile omului” și a utilizat cele spuse în mod „vădit ironic” pe baza căreia și-a construit lecșia pentru a putea demonta afirmația, utilizând metoda didactică a problematizării.

„A vrut să le capteze atenţia, după care, în decursul lecţiei, a demontat aceste lucruri”, a spus Mihaela Andreianu. 

Citeste si: Autoritățile din Cluj au deschis dosar penal pentru agresarea sexuală a unei minore. Adolescenta a fost abuzată de un angajat al unităţii şcolare

Elevii spun că discursul profesorului nu a fost discriminatoriu

Mihaela Andreianu a precizat că elevii au spus „la unison” în discuțiile purtate cu inspectorul școlar că discursul profesorului nu a fost unul discriminatoriu și afirmă că profesorul are „un comportament corect” în timpul orelor.

„Chiar şi fiind aşa cum spun elevii, din punctul meu de vedere, limbajul pe care lă-a folosit este unul total nepotrivit pentru un cadru didactic”, a mai adăugat Mihaela Andreianu.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Profesorul implicat are peste 20 de ani de vechime în învățământ. Presa locală spune că acesta a fost implicat într-un incident violent, când și-a locit un coleg chiar în incinta liceului când profesorul care a fost atacat în acel moment a sunat la Poliție. 

Citeste si: VIDEO| Profesor și educatoare, arestați timp de 30 de zile pentru pedofilie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si