Israelul urmează să se apere vineri în fața instanței și a reacționat cu furie, spunând despre acuzații că sunt o „calomnie de sânge absurdă”.

Israelul spune că acționează pentru a se apăra și că face „tot ce poate” pentru a proteja civilii din Gaza.

Africa de Sud spune că Israelul face „acte de genocid sistematice”

Reprezentantul Africii de Sud, Adila Hassim, a susținut că Israelul face un val de violenţe fără precedent pentru a distruge vieţile palestinienilor.

Hassim a relatat actele de violenţă ale armatei israeliene, precum atacurile cu bombă şi blocarea ajutorului umanitar, drept ''acte de genocid''.

Africa de Sud și-a sprijinit acuzațiile făcute prin declaraţii făcute de miniştri şi alte oficialităţi din Israel care s-au referit la palestinieni cu cuvintele ''animale umane'' şi care au spus că Israelul nu ''va cruţa pe nimeni''. S-a cerut protecţie juridică pentru viețile palestinienilor, le-au solicitat judecătorilor CIJ să dispună încetarea acțiunii militare.

Cu puţin timp înainte ca audierile să înceapă la CIJ în acest dosar, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu există nicio bază juridică pentru susţinerea acuzaţiei făcute de Africa de Sud: ''Israelul luptă contra teroriştilor Hamas, nu contra populaţiei palestiniene, şi facem acest lucru cu deplina respectare a dreptului internaţional'', a declarat Netanyahu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: Cine este "Buddha Boy", liderul spiritual din Nepal, arestat pentru viol și răpire- VIDEO

Ministrul de externe german Annalena Baerbock şi ministrul Economiei german Robert Habeck au respins acuzaţia de genocid adresată Israelului. În vizită în oraşul Sderot, care a fost atacat de teroriştii palestinieni Hamas pe 7 octombrie, Habeck a afirmat că „ genocidul este altceva”.

Hamas „ a ieşit pe străzile de aici cu singurul scop de a măcelări cât mai mulţi oameni posibil”, când Israelul nu țintește civili şi nu se duce în Gaza pentru a ucide copii şi a viola şi omorî femei, a spus ministrul german al economiei.

Ofensiva israeliană către pozițiile mişcării palestiniene Hamas din Fâşia Gaza a început după un atac transfrontalier al luptătorilor islamişti care, potrivit Israelului, au omorât aproximativ 1.200 de persoane şi au răpit alte 240.

Citește și: VIDEO- Proteste de amploare pro-palestiniene în SUA. Joe Biden, întrerupt în timpul unui discurs

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Proteste de amploare pro-palestiniene în SUA. Joe Biden, întrerupt în timpul unui discurs

De atunci, armata israeliană a distrus o mare parte din Gaza şi aproape cei 2,3 milioane de oameni au fost dați afară din casele lor cel puţin o dată, ceea ce a dus o catastrofă umanitară. Peste 23.000 de palestinieni au fost ucişi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si