Close sidebar
Close sidebar

Africa de Sud cere ordin de oprire a războiului din Gaza. A avut loc procesul în care Israelul este acuzat de Genocid

Africa de Sud a cerut astăzi Curții Internaționale de Justiție să ordone Israelului să suspende campania militară pe care a inițiat-o în Gaza. Decizia instanței ar putea fi emisă în câteva săptămâni.

Madalina Grigore,

Africa de Sud cere ordin de oprire a războiului din Gaza. A avut loc procesul în care Israelul este acuzat de Genocid

[Sursa foto: News.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Israelul urmează să se apere vineri în fața instanței și a reacționat cu furie, spunând despre acuzații că sunt o „calomnie de sânge absurdă”.

Israelul spune că acționează pentru a se apăra și că face „tot ce poate” pentru a proteja civilii din Gaza.

Africa de Sud spune că Israelul face „acte de genocid sistematice”

Reprezentantul Africii de Sud, Adila Hassim, a susținut că Israelul face un val de violenţe fără precedent pentru a distruge vieţile palestinienilor. Hassim a relatat actele de violenţă ale armatei israeliene, precum atacurile cu bombă şi blocarea ajutorului umanitar, drept ''acte de genocid''.

Africa de Sud și-a sprijinit acuzațiile făcute prin declaraţii făcute de miniştri şi alte oficialităţi din Israel care s-au referit la palestinieni cu cuvintele ''animale umane'' şi care au spus că Israelul nu

''va cruţa pe nimeni''. S-a cerut protecţie juridică pentru viețile palestinienilor, le-au solicitat judecătorilor CIJ să dispună încetarea acțiunii militare.

Cu puţin timp înainte ca audierile să înceapă la CIJ în acest dosar, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu există nicio bază juridică pentru susţinerea acuzaţiei făcute de Africa de Sud: ''Israelul luptă contra teroriştilor Hamas, nu contra populaţiei palestiniene, şi facem acest lucru cu deplina respectare a dreptului internaţional'', a declarat Netanyahu.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Cine este "Buddha Boy", liderul spiritual din Nepal, arestat pentru viol și răpire- VIDEO

Ministrul de externe german Annalena Baerbock şi ministrul Economiei german Robert Habeck au respins acuzaţia de genocid adresată Israelului. În vizită în oraşul Sderot, care a fost atacat de teroriştii palestinieni Hamas pe 7 octombrie, Habeck a afirmat că „ genocidul este altceva”.

Hamas „ a ieşit pe străzile de aici cu singurul scop de a măcelări cât mai mulţi oameni posibil”, când Israelul nu țintește civili şi nu se duce în Gaza pentru a ucide copii şi a viola şi omorî femei, a spus ministrul german al economiei.

Ofensiva israeliană către pozițiile mişcării palestiniene Hamas din Fâşia Gaza a început după un atac transfrontalier al luptătorilor islamişti care, potrivit Israelului, au omorât aproximativ 1.200 de persoane şi au răpit alte 240.

Citește și: VIDEO- Proteste de amploare pro-palestiniene în SUA. Joe Biden, întrerupt în timpul unui discurs

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Proteste de amploare pro-palestiniene în SUA. Joe Biden, întrerupt în timpul unui discurs

De atunci, armata israeliană a distrus o mare parte din Gaza şi aproape cei 2,3 milioane de oameni au fost dați afară din casele lor cel puţin o dată, ceea ce a dus o catastrofă umanitară. Peste 23.000 de palestinieni au fost ucişi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI