Persoana decedată avea manifestări ale sindromului Guillain-Barre, relatează Reuters. 

Vaccinul produs de compania farmaceutică Johnson & Johnson se administrează doar într-o singură doză.

Victima suferea de sindromul Guillan-Barre 

Persoana a prezentat o tulburare neurologică rară, respectiv sindromul Guillain-Barre, la scurt timp după ce i s-a administrat vaccinul produs de J&J. Ulterior, persoana a fost pusă la ventilație şi mai târziu a murit, au declarat oamenii de ştiinţă în cadrul unei conferinţe de presă.

La momentul îmbolnăvirii, nicio altă cauză a sindromului Guillain-Barre (GBS) nu a putut fi identificată ”, a declarat profesorul Hannelie Meyer.

În iulie anul trecut, autorităţile americane au adăugat un avertisment la o fişă informativă a vaccinului produs de compania J&J, argumentând că datele sugerează că există un risc crescut pentru apariţia sindromului GBS în cele şase săptămâni de la vaccinare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

La momentul respectiv, au fost identificate 100 de cazuri preliminare de GBS în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul, inclusiv 95 de cazuri grave şi un deces.

Citeste si: De ce este îngrijorător botulismul la copii. Cum se manifestă boala la adulți

Beneficiul vaccinării încă depăşeşte cu mult riscul”, a declarat Boitumelo Semete-Makokotlela, directorul executiv al Autorităţii de Reglementare a Produselor de Sănătate din Africa de Sud (SAHPRA).

În ceea ce ne priveşte, am administrat aproximativ 9 milioane (doze) de vaccin Janssen (J&J), iar acesta este primul caz a cărui cauză este GBS ”, a adăugat ea.

Africa de Sud foloseşte vaccinuri ale companiilor farmaceutice J&J şi Pfizer în campania de vaccinare împotriva Covid-ului. 

Citeste si: Veste bună pentru români! Scad cazurilor de COVID, anunţă Alexandru Rafila

Aproximativ 46% din populaţia adultă de 40 de milioane a Africii de Sud are în prezent schema completă de vaccinare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si