EMA a anunţat luni lansarea unei examinări accelerate a pastilei împotriva covid-19 a laboratorului american Merck. Medicamentul va fi administrat pe cale orală și va fi un pas important în lupta împotriva COVID-19.

Pastila antivirală va conține molnupiravir

”Comitetul Medicamentelor de Uz Uman (CHMP) al EMA a lansat un examen continuu al medicamentului antiviral oral molnupiravir(...) dezvoltat de către Merck(...)

în tratarea covid-19 la adulţi”, ceea ce permite o accelerare a procedurii, anunţă într-un comunicat autoritatea europeană cu sediul la Amsterdam.

”Medicamentul poate reduce capacitatea SARS-CoV-2(...) de a se multiplica în corp, împiedicând astfel spitalizarea sau decesul bolnavilor de covid-19”, afirmă EMA.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: O localitate din județul Hunedoara a ajuns la o rată de infectare record: peste 40 la mia de locuitori. Autoritățile au impus carantină zonală

Medicamentul ar urma să reducă formele grave ale bolii

Studiu arată că administrarea medicamentului unor bolnavi la câteva zile după ce au fost testați pozitiv, ar conduce cu o reducere la jumătate a riscului spitalizării şi morţii.

EMA urmează să stabilească dacă molnupiravir este conform normelor europene obişnuite în domeniul eficienţei, siguranţei şi calităţii.

Citeste si: Metode alternative de plată a unui credit de nevoi personale în vreme de pandemie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si