Close sidebar
Close sidebar

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat că va lansa examinarea pastilei împotriva COVID-19. Pastila urmează să vină în completarea vaccinurilor

Pastila antivirală va fi administrată pe cale orală, conține molnupiravir și este fabricată de laboratorul american Merck.

Diana Bostan,

Tratament COVID-19

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

EMA a anunţat luni lansarea unei examinări accelerate a pastilei împotriva covid-19 a laboratorului american Merck. Medicamentul va fi administrat pe cale orală și va fi un pas important în lupta împotriva COVID-19.

Pastila antivirală va conține molnupiravir

”Comitetul Medicamentelor de Uz Uman (CHMP) al EMA a lansat un examen continuu al medicamentului antiviral oral molnupiravir(...) dezvoltat de către Merck(...) în tratarea covid-19 la adulţi”, ceea ce permite o accelerare a procedurii, anunţă într-un comunicat autoritatea europeană cu sediul la Amsterdam.

”Medicamentul poate reduce capacitatea SARS-CoV-2(...) de a se multiplica în corp, împiedicând astfel spitalizarea sau decesul bolnavilor de covid-19”, afirmă EMA.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: O localitate din județul Hunedoara a ajuns la o rată de infectare record: peste 40 la mia de locuitori. Autoritățile au impus carantină zonală

Medicamentul ar urma să reducă formele grave ale bolii

Studiu arată că administrarea medicamentului unor bolnavi la câteva zile după ce au fost testați pozitiv, ar conduce cu o reducere la jumătate a riscului spitalizării şi morţii.

EMA urmează să stabilească dacă molnupiravir este conform normelor europene obişnuite în domeniul eficienţei, siguranţei şi calităţii.

Citeste si: Metode alternative de plată a unui credit de nevoi personale în vreme de pandemie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI