EMA a luat această decizie la doar câteva săptămâni după ce a analizat în detaliu utilizărea vaccinului.

Vaccinul produs de Pfizer-BioNtech este utilizat în Uniunea Europeană (UE) pentru vaccinarea persoanelor cu vârstă de peste 16 ani.

EMA anunță autorizarea vaccinării adolescenţilor cu vârtsta cuprinsă între 12 și 15 ani cu vaccinul anti-COVID Pfizer

Totodată, EMA a mai transmis că vaccinarea trebuie să se facă cu două doze de vaccin a adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la un timp de cel puţin trei săptămâni.

Astfel, statele membre ale UE urmează să ia o hotărâre în privința vaccinării adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, mai anunţă EMA.

Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani cu vaccinul anti-COVID Pfizer
Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani cu vaccinul anti-COVID Pfizer[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore? Anunțul autorităților

Potrivit autorităților, vaccinarea copiilor şi adolescenţilor este considerată o etapă impotantă în atingerea ”imunităţii de turmă” şi a stopării pandemiei de Coronavirus.

De asemenea, vaccinarea tinerilor în ţările mai bogate, iar ţările sărace nu au vaccinat încă persoane în vârstă, a fost criticată.

Citeste si: Președintele Iohannis: „De acum avem un obiectiv foarte precis, construirea României post-pandemice..”

Pfizer şi BioNTech au au făcut publict în martie 2021, date cu privire la o eficienţă de 100% a vaccinării anti-COVID-19, după un studiu asupra a 2.260 de adolescenţi care arată că la aceştia funcționează.

Citeste si: Vești bune în România. 128.000 de doze de vaccin Moderna au sosit în ţară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si