„Comitetul Medicamentelor de Uz Uman (CHMP) al EMA recomandă să se acorde o autorizaţie de punere pe piaţă condiţionată a medicamentului antiviral administrat pe cale orală Paxlovid”, anunţă într-un comunicat autotitatea europeană de reglementare.

EMA recomandă „să se autorizeze Paxlovid în tratarea covid-19 la adulţi care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc sporit ca boala să devină gravă”.

Citeste si: Octavian Jurma: "Vom vedea, probabil, peste 50.000 de cazuri pe zi. Bolnavii vor bloca secţiile ATI"

Antviralele acţionează printr-o diminuare a capacităţii unui virus de a se replica, oprind astfel boala.

Ele sunt foarte aşteptate, deoarece pot fi administrate acasă, cu apă.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 26 ianuarie. Explozie de cazuri în ultimele 24 de ore: peste 34.000 de infectări

Anunțul oficial al Pfizer

Pfizer anunţa în decembrie că pilula sa împotriva covid-19 reduce cu aproape 90% spitalizarea şi moartea persoanelor cu risc, atunci când este administrată în primele zile după apariţia simptomelor bolii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

EMA a evaluat datele unui studiu implicând bolnavi de covid-19 care a arătat că „tratamentul cu Paxlovid reduce în mod semnificativ spitalizările şi decesele la pacienţi care prezintă cel puţin o afecţiune subiacentă care-i expune riscului unui covd-19 grav”.

Citeste si: Cum se generează certificatul verde după doza booster

Majoritatea pacienţilor din studiu era infectată cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, precizează EMA, care subliniază că, potrivit unor teste realizate în laborator, Paxlovid urmează să rămână eficient împotriva variantei omicron.

Pastila Pfizer este o combinaţie a unei noi molecule- PF-07321332- şi ritonavir, un antiviral împotriva HIV, care se administrează sub forma unor comprimate separate.

„Comitetul Medicamentelor de Uz Uman al EMA a conchis că beneficiile medicamentului sunt superioare riscurilor în utilizarea aprobată” şi ”îşi va trimite acum recomandările Comisiei Europene (CE), în vederea unei decizii rapide care să se aplice tuturtor statelor membre UE”.

Această procedură de aprobare de către CE durează, în general, câteva ore sau câteva zile.

agentia-europeana-a-medicamentului-aproba-pastila-impotriva-covid-19-paxlovid-a-pfizer

Vaccin anti-Coronavirus.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce va urma după COVID-19 îi îngrijorează deja pe medici! Boala care ar putea face milioane de victime! „Mesajul este foarte clar”

„Prin autorizarea Paxlovid săptămâna aceasta, şase medicamente anticovid au fost autorizate în cadrul strategiei terapeutice a UE”, a salutat într-un comunicat comisarul european însărcinat cu Sănătatea şi Securitatea Almentară Stella Kyriakides.

Statele Unite, Canada şi Israelul se află printre o mână de ţări care au dat deja undă verde acestui tratament Pfizer.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si