”În vederea autorizării oricărui vaccin împotriva covid-19, EMA va trebui să dispună de probe solide care să rezulte din teste clinice privind siguranţa, eficienţa şi calitatea acestui vaccin”, a anunţat într-un comunicat agenţia Uniunii Europene (UE).

”Odată aflate pe piaţă, vaccinurile aprobate vor fi urmărite îndeaproape de agenţie”, subliniază EMA.

Citeste si: Scandal în piaţă, după ce a cerut să-i fie măsurată temperatura din altă zonă a corpului

Agenţia cu sediul la Amsterdam a desemnat Universitatea din Utrecht (centru) ”să efectueze cercetări pregătitoare” cu privire la metode care pot fi folosite în controlul utilizării unor astfel de vaccinuri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cercetători de la Utrecht urmează să fie însărcinaţi să furnizeze ”informaţii suplimentare despre practica clinică” înainte autorizării vaccinurilor, prin intermdiul testelor clinice şi al ”rapoartelor spontane”.

Citeste si: Bogdan Mocanu de la „Puterea Dragostei” surpriză de proporții: „O să rup țara! Grașii să nu intre pe net în perioada asta!”

EMA vrea astfel ”să se asigure că o infrastructură europeană va fi creată pentru a supraveghea în mod eficient vaccinurile împotriva covid-19 în lumea reală, după ce acestea vor fi autorizate în Uniunea Europeană”.

Primele rezultate ale cercetării sunt prevăzute în august, iar rezultate finale sunt aşteptate până la sfârşitul anului, a precizat agenţia.

EMA estima la jumătatea lui mai că un vaccin împotriva SARS-Cov-2 ar putea să fie gata într-un an, într-un scenariu ”optimist”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si