Numai ajutorul lui Mos Nicolae sa nu fii zilele acestea. Printre atatea papusi, robotei si masinute s-au consumat nesfarsite conversatii telefonice, doar-doar ajunge ce trebuie in ghetute.

"Avem 2, deci aproape 2 ani si 3 ani si jumatate si deja avem personalitate, deja avem o gramada si nu stim ce ne lipseste din acea gramada. Si lista avem? Si lista, bineinteles."

Evident, lista nu e niciodata scurta, doar bugetul Mosului sa fie suficient.



"Am primit comanda serioasa, ce? Vai, dar cum am iesit din casa: sa-mi iei niste lego, sa-mi iei fel de fel, asa lista e mare, dar am inceput sa mai tai din ea, asa."

"Se poate modela, e in diferite pozitii. E pe lista lui Mos Nicolae, sa inteleg? Este, este. Mi-a si zis, nu te intorci fara el. Lui Mosu…"

De la marginea raionului cu bomboane un Mos pus pe cantat incearca sa-i binedispuna pe "solii" cadourilor. Doar asa-i traditia: de Sf. Nicolae dulciurile sunt cele care ar trebui sa umple ghetutele bine lustruite.

"Am niste ousoare, un clopotel si niste bombonele. Si cam atata."

Suntem in 2016, insa, iar copiii nu prea stiu de obiceiurile din mosi stramosi. Jucariile sunt marea dorinta, asa ca unii parinti s-au gandit ca e mai simplu sa-l lase pe cel mic sa aleaga singur.

"Deja si-a ales.
Tati… Da, tati. Uite, masinuta. Hai, ia de acolo, tati. Ridica de ea, ridica, ridica. Asa, da? Da! E ok ca-i place ceva mic."

De altfel, un studiu lansat astazi arata ca unul din doi romani va cumpara o jucarie drept cadou de Mos Nicolae. In top se mai regasesc dulciurile, imbracamintea, fructele, dar si… altele.

"Mosule, hai ca acum suntem doar noi doi. Stii ca am fost cuminte, da? Imi aduci si mie, te rog eu frumos, ceva? Hai, mai, fii si tu baiat bun.
Macar o autostrada, macar niste drumuri mai bune. Ai vazut ce aglomeratie e pe Valea Prahovei. Macar sa mergem si noi frumos la munte. Crezi ca m-o asculta?"

Nu mai putin de 321 de lei este bugetul mediu alocat acestei sarbatori, arata acelasi studiu. Doar ca, in mai putin de 3 saptamani, vine Craciunul, iar nebunia cumparaturilor va atinge apogeul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si