Este aglomerație mare la un mall cunoscut din București. Oamenii au venit cu mic, cu mare, pentru a viziona un film la cinema. Sălile de film au fost închise timp de luni bune din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități împotriva COVID-19.

Astăzi, fiind 1 iunie 2021, ziua în care au intrat în vigoare măsurile de relaxare anunțate de premierul Florin Cîțu oamenii au ieșit din case pentru a profita de moment.

Vremea capricioasă de afară care nu le permite oamenilor să meargă cu cei mici în parc de Ziua Copilului, i-a adăpostit la mall. S-au format cozi uriașe pentru vizionarea unui film, dar și în zonele de restaurante, magazine și locuri de joacă pentru copii.

Citeste si: Avem o nouă relaxare de la 1 iunie dacă vaccinarea frânează? Florin Cîțu: "Românii au înțeles mesajul"

Spațiile de așteptare special amenajate, din mall-uri, s-au dovedit neîncăpătoare. Spre bucuria copiilor, măsurile de relaxare au intrat în vigoare o dată cu sărbătorirea Zilei Copilului.

Măsuri de relaxare care vizează evenimentele culturale- aplicate de la 1 iunie 2021

Conform premierului Florin Cîțu, de azi 1 iunie 2021, au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare care ne duc cu gândul la viața de dinaintea pandemiei.

Citeste si: VIDEO- Bucuria credincioșilor- Guvernul a dat liber la pelerinaje religioase

„Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condiţiile asigurării unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi doar dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/ localitate este mai mică sau egală cu 3/ 1.000

de locuitori“, se arată în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit oficialilor, pot să participe la activități cu un număr de cel mult 1.000 de persoane, doar oamenii vaccinaţi, care au mai mult de 10 zile de la rapel (sau de la vaccinarea cu serul Johnson- într-o singură doză). De asemenea, cei care au un test negativ sau cei care dovedesc prezenţa anticorpilor postinfectare în ultimele trei luni.

Citeste si: Statul care a ridicat toate restricţiile anti-COVID-19. "Sunt inutile"

Tot de azi a crescut numărul de persoane care pot circula în grupuri pietonale, de la 6 la 8 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

Activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate în spaţii închise cu un grad de ocupare de până la 70% din capacitatea maximă. Se păstrează obligaţia purtării măştii de protecţie şi regula incidenţei de sub 3 la mie. Organizatorul poate primi mai multe persoane dacă acestea sunt vaccinate.

Locurile de joacă în spaţii închise pot funcţiona din nou, cu până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi dacă însoţitorii copiilor sunt vaccinaţi sau au un test negativ, fie au trecut prin boală şi au un test de anticorpi.

Gradul de ocupare în restaurante creşte până la 70% din capacitatea maximă, iar intervalul orar de funcţionare este de la ora 5 până la 24. Administratorul localului poate permite accesul mai multor persoane dacă acestea sunt vaccinate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Aglomerație mare la mall de 1 iunie
Bucureștenii s-au înghesuit la un mall din Capitală. Sălile de cinema au fost arhipline.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Așadar, oamenii au așteptat cu nerăbdare marea relaxare. Dovadă o fac cozile uriașe de la cinema sau de la restaurantele din mall. Premierul Florin Cîțu anunță noi relaxări și la 1 iulie 2021, dar și la 1 august.

Citeste si: Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie! Se redeschid cluburile și se dă startul nunților și botezurilor!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si