Ce spun reprezentanții Mănăstirii

„Cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator în 26 septembrie 2021, vom avea bucuria de a ne închina ,,Mâinii Stângi a Sfintei Maria Magdalena” care este caldă, ce va fi adusă de la Sfântul Munte Athos. Cinstita mâna a ajuns în ziua de vineri 24 septembrie 2021, și va rămâne până în ziua de 28 septembrie.

În această perioada, vă veți putea închina în fiecare zi, între orele 6.00 și 2.00. În cazul în care vor fi credincioși, moaștele vor fi expuse non-stop spre închinare. Pe 26 septembrie, credincioșii, atât bărbați, cât și femei vor intra și se vor putea închina în Sfântul Altar, acest lucru va fi posibil până în ziua de 1 octombrie 2021”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Mănăstirii Pantocrator.

Citeste si: O biserică de lemn din România a ajuns celebră în toată lumea: ,,Este de o deosebită valoare și frumusețe"|FOTO

Portalul local Exploziv News a publicat mai multe imagini în care se poate observa cum mii de oameni stau la cozi imense pentru a atinge moaștele. Enoriașii stau înghesuiți, iar mulți dintre ei nu poartă nici măcar masca de protecție. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sursă video: Exploziv News 24

Județul Teleorman, în scenariul roșu

Tot de duminică, 26 septembrie, județul Teleorman a devenit cel de-al nouălea județ din România care a intrat în scenariul roșu, în noul val pandemic. Peste 100 de noi cazuri de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, în timp ce rata de infectare a ajuns la peste 3,01 cazuri la mia de locuitori. 

Citeste si: Pelerinaj Sf Parascheva 2021: În ce perioadă puteţi merge la Iaşi?

Mănăstirea Pantocrator a fost ridicată în anul 2012, pe locul unui fost spital abandonat. De atunci, în fiecare an, în Duminica Mironosițelor se organizează pelerinaje pentru enoriași.

Citeste si: Apariție neașteptată la mormântul lui Arsenie Boca. Credincioșii s-au întâlnit cu două vedete la pelerinaj


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si