Potrivit rechizitoriului prezentat de procurori, printre acuzaţiile federale care i se aduc suspectului se numara folosirea unei arme de distrugere in masa, amplasarea unei bombe intr-un spaţiu utilizat de catre public, precum si distrugere de bunuri prin incendiere sau explozie, informeaza News.ro.

31 de persoane au fost ranite in explozia din cartierul newyorkez Chelsea, inclusiv un cetaţean britanic. Printre victime se numara o femeie, din care medicii americani au scos bucaţi de metal si lemn proiectate de explozie.

Autoritaţile americane susţin ca prima bomba din cartierul newyorkez a fost improvizata dintr-o oala sub presiune, atasata de un dispozitiv exploziv si umpluta de suspect cu rulmenţi si piuliţe, care trebuiau sa acţioneze ca srapnel. Se pare ca bomba a fost plasata intr-un container de gunoi si detonata de un dispozitiv cu cronometru.

Alte cinci bombe improvizate din ţevi au fost descoperite de autoritaţile americane in localitatea Elizabeth, New Jersey. Anchetatorii au concluzionat ca aceste bombe, precum si o a doua bomba nedetonata din cartierul newyorkez, erau acoperite de amprentele suspectului.

De asemenea, camerele de supraveghere l-au surprins in Chelsea pe Ahmad Khan Rahami. Suspectul a achiziţionat ingredientele pentru realizarea bombelor in cursul ultimelor trei luni de pe eBay.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Rahami avea un cont pe o reţea de socializare sub numele de yaafgankid786, pe care l-a folosit pentru a aprecia doua videoclipuri jihadiste. Acesta ţinea si un jurnal scris, in care l-a laudat frecvent pe Osama bin Laden si a criticat Statele Unite pentru razboaiele din Irak, Afganistan si Siria.

Un videoclip recuperat de pe smartphone-ul unei rude il arata pe suspect aprizând un dispozitiv incendiar cu doar doua zile inainte de explozii.

Ahmad Khan Rahami a fost capturat luni dupa-amiaza de catre autoritaţile americane, in urma unui schimb de focuri din localitatea Linden, New Jersey.

Acesta a fost imediat pus sub inculpare pentru tentativa de omor a unui poliţist si posesie a unei arme ilegale.

Acuzaţiile de terorism vin dupa ce agenţii federali au recunoscut ca suspectul a fost vizat de o investigaţie pentru terorism in urma cu doi ani, dupa ce propriul sau tata l-a reclamat la poliţie pentru terorism.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si