Celor mai mari, care deja merg, ii puteti lasa biberonul sau canita speciala pentru apa la indemana, astfel incat sa se serveasca singur. Mesele solide, alcatuite din fructe si legume in principal in aceasta perioada, le veti servi dimineata si seara, atunci cand este mai racoare, insa daca nu mananca, nu va ingrijorati! Este o alta idee impamantenita la romani ca daca nu mananca mancare solida se imbolnaveste.
Nimic mai neadevarat! Copilul cere ceea ce are nevoie, atunci cand simte ca are nevoie, iar mamele trebuie sa se adapteze la aceste cerinte cu calm, fara sa intre in panica!”, a explicat doamna Ana Culcer in emisiunea “Vorbeste lumea” de la PRO TV.
Inca un sfat practic pentru mamele care isi duc micutii la mare: cand e nevoie de factor de protectie si cand ii punem celui mic mult dezbatuta palariuta pe cap.
Doamna doctor a explicat si care ar trebui sa fie programul pe care sa il respectam pe plaja si ne-a vandut si un mic truc.
“Dimineata, adica pana in ora 9-10, depinde de cat de puternic este soarele, poate chiar si pana la 8.30, nu ungeti copilul cu niciun fel de crema de protectie, nu-i puneti palariuta in cap si nu il infofoliti, daca sunteti pe plaja! Soarele din acest interval este sanatos si nu trebuie sa il impiedicam sa ii aduca celui mic aportul de vitamina D3 atat de necesar!
Celor mai mari, care
deja merg, ii puteti lasa biberonul sau canita speciala pentru apa la indemana, astfel incat sa se serveasca singur. Mesele solide, alcatuite din fructe si legume in principal in aceasta perioada, le veti servi dimineata si seara, atunci cand este mai racoare, insa daca nu mananca, nu va ingrijorati! Este o alta idee impamantenita la romani ca daca nu mananca mancare solida se imbolnaveste. Nimic mai neadevarat! Copilul cere ceea ce are nevoie, atunci cand simte ca are nevoie, iar mamele trebuie sa se adapteze la aceste cerinte cu calm, fara sa intre in panica!”, a explicat Ana Culcer.
Inca un sfat practic pentru mamele care isi duc micutii la mare: cand e nevoie de factor de protectie si cand ii punem celui mic mult dezbatuta palariuta pe cap. Doamna doctor a explicat si care ar trebui sa fie programul pe care sa il respectam pe plaja si ne-a vandut si un mic truc.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
“Dimineata, adica pana in ora 9-10, depinde de cat de puternic este soarele, poate chiar si pana la 8.30, nu ungeti copilul cu niciun fel de crema de protectie, nu-i puneti palariuta in cap si nu il infofoliti, daca sunteti pe plaja! Soarele din acest interval este sanatos si nu trebuie sa il impiedicam sa ii aduca celui mic aportul de vitamina D3 atat de necesar!
Dupa maxim ora 10, razele soarelui sunt calorice, ele ne pot praji efectiv, asa ca nu avem ce cauta cu cel mic la plaja. Acum putem sa ne facem somnul de amiaza, sa facem ceva distractiv intr-un spatiu acoperit si ventilat corespunzator! Dupa ora 16, ne putem intoarce la plaja, iar daca este nevoie, adica daca soarele este in continuare neobisnuit de puternic, putem folosi o crema de protectie cu factor peste 15, care se reinnoieste o data la 2-3 ore si in functie de cat de des intra in apa!
Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro
Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro
Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro