O tamponare usoara atunci cand te grabesti cel mai tare sau cand te intorci acasa dupa o zi obositoare la birou nu este cel mai bun lucru care ti se poate intampla. Daca vei avea parte de o astfel de experienta, problema se va rezolva mai rapid daca vei sti cum trebuie sa procedezi.

Priveste situatia cu calm si detasare

Chiar daca nu ai nicio vina, iar masina ta e destul de sifonata, nu te enerva.

Cu nervi, nu vei rezolva nimic, ba chiar vei complica si mai mult lucrurile, pentru ca ai nevoie sa analizezi situatia cu mintea limpede. Ramai calm, priveste situatia cu realism si detasare si nu riposta daca celalalt sofer isi pierde cumpatul.

Fotografiaza in detaliu locul accidentului

Imediat ce a avut loc tamponarea, fotografiaza masinile implicate exact in pozitia in care se afla. Ai grija apoi sa surprinzi toate detaliile, avariile produse si alte amanunte pe care le consideri importante pentru solutionarea cauzei.

Apoi, daca masinile sunt deplasabile, iar accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, trebuie sa fie trase in afara carosabilului, pentru a nu incurca circulatia. Daca masinile nu pot fi mutate sau daca au rezultat si victime in urma accidentului, trebuie sa anuntati politia.

Stabileste cu celalalt sofer cine este de vina

Daca soferul care a provocat accidentul isi recunoaste vina, lucrurile vor fi mult mai simple, intrucat puteti incheia o intelegere amiabila, fara a mai fi nevoie sa apelati la politie.

Daca tu esti cel, vinovat nu are rost sa incerci sa arunci vina pe celalalt sofer, pentru ca adevarul va iesi la iveala si risti apoi sa primesti si o amenda sau sa ramai fara permis.

Daca incheiati intelegere amiabila, verifica perioada de valabilitate a politei RCA a celuilalt sofer, precum si a permisului de conducere. Daca actele acestuia nu sunt in regula, risti ca firma de asigurare sa nu deconteze reparatia masinii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

In cazul nefericit in care tu vei fi cel vinovat pentru producerea accidentului, va trebui sa isi repari masina pe cheltuiala proprie, daca nu ai asigurare CASCO.

In functie de gravitatea avariilor, achizitia pieselor care trebuie inlocuite se poate dovedi o investitie costisitoare, de aceea te poti adresa centrelor de dezmembrari auto. In Bucuresti, oferta de piese de schimb din dezmembrari auto este foarte bogata si poti gasi chiar si online tot ceea ce iti trebuie, la preturi accesibile.

Daca esti in cautare de piese, dezmembrarisipieseauto.ro este o alegere inspirata, pentru ca aici ai posibilitatea sa gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru ca masina ta sa arate si sa mearga ca noua.

Nu rezolva lucrurile „la mica intelegere”

In ceea ce il priveste pe celalalt sofer, caruia i-ai avariat masina, este recomandat sa refuzi daca acesta iti cere o suma de bani pentru reparatii, pentru a nu mai „complica” lucrurile. Asuma-ti vina si rezolva situatia doar pe cale legala, fie prin intelegere amiabila, fie mergand la politie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Nu vei avea nicio garantie ca celalalt nu iti va cere o noua suma de bani, pretextand ca reparatiile au fost mai scumpe decat a estimat. In plus, pentru reparatii va avea nevoie de o dovada de la politie, iar acolo va trebui sa povesteasca ce s-a intamplat. Daca va declara ca esti vinovat de producerea accidentului, risti sa ramai si fara permis pentru ca nu ai anuntat incidentul in termen de 24 de ore, conform legislatiei rutiere. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si