Ai idee la ce te inhami? Uite de cati bani ai nevoie pe luna ca sa cresti un copil. Cheltuielile despre care nu vorbeste nimeni. O piedica in calea unui vis implinit
Statisticile ne dau prima veste buna dupa foarte multi ani! Creste natalitatea, in special la oras, unde cuplurile tinere sunt tot mai hotarate sa aduca pe lume un copil. Inainte sa ia decizia, insa, toti isi pun aceeasi intrebare: cat te costa pe luna sa cresti un copil in primii trei ani de viata?
Author: A.C. Webeditor: A.L. luni 03 iulie 2017 , 19:32
Tinerii isi doresc copii, insa incearca sa ii faca mai tarziu. Atunci cand considera ei ca, din punct de vedere financiar, au stabilitatea necesara, caci... nu e deloc floare la ureche.
DR CHADI: „Problema cea mai importanta pentru noi este ca oamenii fac copii din ce in ce mai tarziu.
Faptul ca ii fac mult mai repede este o sansa sa obtina o sarcina”.
Si daca nici mamele nu stiu, atunci nu mai stie nimeni.
PRETURI:
1 PACHET DE SCUTECE- 62 DE LEI
1 BIBERON - 55 DE LEI
1 PACHET SERVETELE UMEDE- 7 LEI
1 CUTIE SUZETE- 35 DE LEI
1 CUTIE LAPTE PRAF- 40 DE LEI
1 TERMOMETRU- 55 DE LEI
1 TERMOMETRU BAIE- 7 LEI
1 GEL DE DUS - 30 DE LEI
1 STERILIZATOR- 300 DE LEI
1 CADITA- 70 DE LEI
1 PATUT- 400 DE LEI
1 CARUCIOR- 700 DE LEI
Varsta biologica pentru a avea un copil nu tine cont, insa, de situatia materiala, avertizeaza medicii!
CHADI: „Daca ii determini si ii misti un pic si se gandesc...ok nu mai aman pana cumpar masina, casa, terasa, catel si purcel.Poate daca ii determinam sa faca copii undeva la mijloc, nu dupa ce am achitat ipotecile, avem sanse mai bune”.
De la o varsta, respectiv 40 de ani, strict financiar vorbind, poate deveni foarte costisitor pentru o femeie sa reuseasca sa ramana insarcinata.
In multe cazuri, de exemplu, fertilizarea in vitro ajunge sa fie singura solutie. Statisticile arata ca din ce in ce mai multe cupluri devin constiente de situatie si nu amana momentul.
Medicii au tot mai multe paciente viitoare mame: „Probabil o conjunctura favorabila, niste stimulente date de catre stat”.
Potrivit datelor Eurostat, in Bucuresti, se nasc, in medie, cu patru copii mai multi la o mie de femei decat in 2012, cele mai multe mama avand varste intre 30 si 34 de ani.