Ai pielea uscată din cauza săpunului? Alege detergenți de vase bio și scapă de această problemă!

Simona Costache, luni 03 iunie 2024 , 11:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Spălatul vaselor zilnic îți lasă pielea mâinilor uscată? În acest articol, vei afla de ce detergenții de vase bio sunt soluția pentru tine.

Te-ai întrebat vreodată de ce ți se usucă pielea atunci când speli vasele? Este vorba, în principal, de chimicalele nocive folosite pentru a îndepărta bacteriile. Iată că există alternative: detergenti de vase bio. Care este diferența?

Compoziția detergenților bio: acizii obținuți prin căi naturale

Spre deosebire de detergenții convenționali, când vine vorba de alternativele bio, aceștia au în compoziția lor acizi naturali. Aceștia provin ori din sucul de lămâie, ori din fermentarea diferitor ingrediente. Așadar, detergenții bio sunt mai blânzi cu pielea! În plus, unii detergenti bio conțin enzime care descompun murdăria într-un mod eficient, însă depinde de la marcă la marcă.

Un alt motiv să alegi detergenții bio

Este vorba de faptul că aceștia sunt eco friendly, adică sunt prietenoși cu mediul. Te-ai gândit vreodată unde ajunge apa menajeră folosită după ce se scurge în canalizare? Deseori, aceasta ajunge în stațiile de epurare, însă, în unele cazuri, apa murdară poate ajunge direct în natură. Este clar, atunci, că detergenții chimici pot afecta negativ nu doar sănătatea pielii tale, ci și natura, deoarece odată ce apa s-a scurs în pământ, aceasta pătrunde în sol și mai apoi, în pânza freatică.

Tipurile de detergenți pe care îi poți găsi la momentul actual pe piață

Precum orice categorie de detergenți pe care i-ai găsi în orice supermarket, vei găsi în mediul online și alternativa lor bio. Așadar, vei găsi aceste tipuri de detergenți, printre mulți alții:

● Soluții de curățat destinate uzului zilnic, cum ar fi soluțiile de dezinfectat, detergent de vase, șervețele umede

● Soluții de curățat pentru uz casnic precum detergent pentru rufe, soluții enzimatice pentru curățarea mașinii, soluții de detartraj pentru electrocasnice, desfundătoare pentru țevi ș.a.m.d.

Un avantaj al detergentului bio

De regulă, detergenții etichetați bio sunt deseori și vegani, așadar sunt potriviți pentru oamenii care urmează acest stil de viață. Veganismul nu permite uzul oricărui tip de produs animal sau care exploatează animalele, așadar nu sunt testate pe ele și conțin doar ingrediente vegetale. Astfel, aceste produse sunt potrivite chiar și pentru veganii exigenți, având în vedere că sunt și de calitate.

Despre produsele bio, pe scurt

Deoarece am elaborat despre detergenți bio, este necesar să clarificăm și ce înseamnă bio. Știai că această etichetă este aplicată produselor care provin din surse etice? Deseori, sunt și mai naturale și nemodificate genetic, fiind astfel o alternativă mai sănătoasă a produselor convenționale. Practic, dacă este vorba de alimente, acestea nu sunt tratate chimic cu pesticide și sunt recoltate cu simț de răspundere pentru a promova sustenabilitatea și de a răspândi ideea că o dietă sănătoasă poate fi și gustoasă. Așadar, pe piață, vei găsi varianta bio a multor produse convenționale.

În plus, alegerea bio este și una eco friendly, având în vedere paragraful de mai sus. Astfel, dacă ar fi să faci cumpărăturile acum, de ce să nu încerci versiunea bio?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
spotmedia.ro
Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto) Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si