Close sidebar
Close sidebar

Aici a copilarit Ioan Gyuri Pascu! Cum arata cartierul in care a cantat pentru prima data! “Cand venea in Agnita se oprea si vorbea cu toata lumea!

Un orasel intreg este in doliu in aceste zile, iar astazi isi conduce pe ultimul drum “cel mai talentat copil”. Ioan Gyuri Pascu a fost mandria Agnitei, toti locuitorii il stiau si il iubeau. ##VIDEO26480##

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

E jale mare in Agnita, localitatea unde s-a nascut si a copilarit Ioan Gyuri Pascu si unde astazi va fi inmormantat in cimitirul evanghelic. Pe strada Spitalului sunt cateva blocuri vechi, cu doua-trei etaje, inconjurate de multa verdeata. Aici si-a petrecut copilaria Ioan Gyuri Pascu. “Tatal meu a fost inginer in exploatari forestiere si mama mea a lucrat la contabilitate, tot acolo la sectorul de exploatare a lemnului, in Agnita. Mama mea era jumatate unguroaica si cealalta jumatate slovaca si poloneza. Limba mea materna este maghiara, dar vorbesc mai bine romaneste decat vorbesc maghiara”, povestea Ioan Gyuri Pascu despre copilaria sa.

In Agnita a avut primii prieteni si tota aici si primii spectatori, dar si primele aplauze.

“Era in fata blocurilor un parculet frumos si vara toti tinerii ne strangeam acolo, stateam pana noaptea tarziu.

Gyuri ne canta la chitara. Era pe primul loc la distractie si facea oamenii sa se simta in alta lume”, a povestit Aron Ion, unul dintre prietenii din copilarie ai artistului.
Pe strada Spitalului din Agnita sunt multe spatii verzi printre bloculetele comuniste

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

“A fost un om minunat. Ajuta pe toata lumea. Cand venea aici si iesea pe strada nu exista sa nu se opreasca, sa salute si sa stea de vorba cu fiecare dintre cei cunoscuti”, a continuat barbatul, care a povestit ca pe langa muzica, Gyuri Pascu a iubit si sportul.

Juca fotbal cu baietii din cartier de cate ori avea ocazia, pe un teren din spatele blocurilor.
Aron Ion, prieten din copilarie cu Ioan gyuri Pascu

 

Periodic, Iona Gyuri Pascu se intorcea in Agnita, locul copilariei sale, acolo unde isi incarca bateriile. In urma cu doi ani, la moartea mamei sale, i-a spus fiicei sale ca atunci cand va muri sa-l aduca inapoi “acasa”, sa-l ingroape langa familia lui.

In cimitirul evanghelic din Agnita, acolo unde astazi va fi inhumat artistul se afla locurile de veci ale surorii lui, dar si ale parintilor. “Eu am inteles de ce a vrut sa fie adus aici, sa fie ingropat aici. Agnita a fost in inima lui si locuitorii ei il vor conduce pe ultimul drum”, a incheiat fostul prieten Aron Ion.

imagini: Stirile Kanal D

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI