Statuia unui politician maghiar a fost vandalizata pentru a doua oara, sustine primarul din Satu Mare, Kereskenyi Gabor, explicand ca a preferat sa tina sub tacere primul eveniment neplacut pentru a nu crea tensiuni. Monumentul vandalizat este al politicianului maghiar Szechenyi Istvan, situat in Piata Libertatii din oraş. Persoane necunoscute au scris pe soclul statuii „Aici e Romania” in culorile rosu, galben si albastru.

„Este pentru a doua oara cand statuia este vandalizata, la primul incident am preferat sa pastram tacerea tocmai pentru a nu crea tensiuni.

Consider ca alunecam pe o panta periculoasa, iar daca vom asista impasibili, urmarile ar putea fi grave. Am sesizat institutiile competente pentru a sprijini Politia Locala in vederea identificarii autorilor si tragerii lor la raspundere pentru fapta comisa. Autorii acestui gest rusinos vor fi identificati cu siguranta, in baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi din Piata Libertatii. Solicit, din nou, ca profanarea monumentelor sa fie considerata infractiune de drept comun, iar faptasii sa fie pedepsiti ca atare”, a precizat primarul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

 

Foto: Satu Mare News


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si