Aimee Iacobescu a murit dezamagita de cei din jur. In afara faptului ca nu a primit niciodata o indemnizatie de merit din partea UNITER, iar din ultima piesa de teatru in care a jucat a fost concediata, Aimee a primit mai multe lovituri si din partea statului roman.

Marea suparare a actritei a fost cea legata de pamanturile natale. Aimee Iacobescu s-a nascut in comuna buzoiana Unguriu, intr-o familie instarita.

Bunurile familiei au fost insa confiscate de comunisti, iar dupa 1989, mama actritei- Steluta si matusa – Agatia, au facut demersuri pentru a intra in posesia averii. In acest timp, autoritatile locale au impartit dupa bunul plac parti din proprietatea familiei Iacobescu, iar in final casa parinteasca a actritei a fost pur si simpu distrusa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In fata acestei nedreptati, Aimee Iacobescu a cerut ajutorul judecatorilor.

A inceput un sir lung de procese care au durat mai bine de 15 ani. Resursele familiei au fost macinate intr-un razboi de durata in instanta. Vazand ca n-o scot altfel la capat, mama si matusa actritei si-au luat inima in dinti si au deschis o actiune civila impotriva Statului Roman la CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului). Cele doua femei au solicitat despagubiri de 1.000.000 euro pentru eforturile si cheltuielile pe care le-au irosit in acest lung proces.

La Strasbourg, lucrurile nu au stat deloc mai simplu. Cazul familiei Iacobescu a fost luat impreuna cu alte 440 de dosare din Romania. In final, dupa 3 ani, judecatori de la CEDO au respins actiunea romancelor.

Aimee Iacobescu a murit ieri. Actrita avea o pensie de 2.000 lei suma pe care o cheltuia aproape in totalitate pe medicamente. In urma cu cativa ani, ea a facut un apel public pentru a fi ajutata, insa i s-a explicat ca nu are loc pe lista actorilor care primesc indemnizatii de merit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si