Close sidebar
Close sidebar

Ajun de Moș Nicolae 2020. Tradiția minunată care îți va aduce noroc! Nu uita să faci asta!

Ajun de Moș Nicolae 2020. Cu o zi înainte de Sfântul Nicolae, care e sărbătorit pe 6 decembrie. Există o serie de tradiții care îți pot aduce mare noroc.

Mircea Pop,

Ajun de Moș Nicolae 2020. Ce trebuie să faci în această zi. Îți va aduce noroc!

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ajun de Moș Nicolae 2020. În seara de 5 decembrie, toți copiii care au fost cuminți își pregătesc ghetuțele pentru Moș Nicolae. Le pun fie în pragul ușii, fie la geam.

În seara din ajun este bine să spui o rugăciune către Sfântul Nicolae pentru iertarea tuturor păcatelor și pentru a avea spor în toate. Sfântul Nicolae a fost milostiv cu oamenii, ajutându-i pe cei sărmani, se spune că e bine să îi ajuți pe cei nevoiași în această zi.

În popor se crede că de Sfântul Nicolae începe iarna, cu adevărat.

În această zi, Moşul îşi scutură barba sură şi începe să ningă. Iar dacă nu ninge, înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit.

În Ajun de Moș Nicolae, copiii își pregătesc ghetuțele

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii ştiu că trebuie să-şi lustruiască ghetuţele sau cizmuliţele deoarece Moş Nicolae va veni să le aducă daruri.

Citeste si: Rugăciunea Sfântului Nicolae. E bine s-o rostești în orice situație. Și dacă îți este bine și dacă îți este rău

Copiii mai neascultători primesc lângă dar şi o nuieluşă să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinţii şi bunicii lor.

Ajun de Moș Nicolae 2020. Ce trebuie să faci în această zi. Îți va aduce noroc!

Conform tradiţiilor populare, Moş Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, ajută pe toţi cei nevoiaşi, orfanii şi văduvele, este stăpânul apelor şi salvează corăbierii de la înec, protejează soldaţii pe timp de război.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Tot în popor se spune că, în nopţile sfinţite de sărbători, când cerurile se deschid şi pentru noi, preţ de o clipă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.

Sfântul Nicolae, ziua darurilor şi a activităţilor caritabile 

În Europa, în preajma secolului al XII-lea, ziua de Sfântul Nicolae a devenit atât ziua darurilor şi a activităţilor caritabile.

Citeste si: Cadouri de Moș Nicolae: Idei inedite pentru copii. Vor fi dați pe spate!

Arhiepiscopul Mirei Lichiei din Asia Mica, Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, este numit şi Tatăl Spriritual al locuitorilor din Beit-Jala, lângă Bethleem, Palestina.

Această mică localitate (14.500 locuitori) este una şi aceeaşi cu aşezarea Galem menţionată în Vechiul Testament. Există aici o comunitate continuă de creştini de 2000 de ani. Locuitorii îl îndrăgesc atât de mult pe Mar Nicola (cum este numit aici), încât a devenit patronul creştinilor din oraş, sfântul protector al localităţii. Aproape fiecare familie creştină din Beit-Jala are un Nicola în famile.

Citeste si: Nuielușa lui Moș Nicolae: Cea mai frumoasă poveste de Sfântul Nicolae

Un alt loc unde se cinsteşte ziua sfântului prin mare pelerinaj este Bari- Italia.

Ajun de Moș Nicolae 2020. Ce trebuie să faci în această zi. Îți va aduce noroc!

Loc de pelerinaj de Sfântul Nicolae

Bari, oraşul situat pe ţărmul Mării Adriatice, în sud-estul peninsulei, este un important loc de pelerinaj întrucât aici se află biserica ce adăposteşte moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni.

Ajun de Moș Nicolae 2020. Catedrala Sfântul Nicolae a fost construită în secolul al XVII-lea, (construcţia a durat 110 ani) pentru a adăposti moaştele Sfântului Nicolae, furate din Mira Lichiei (localitatea Demre aflată în sudul Turciei de astăzi) de un grup de marinari din Bari.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Citeste si: Greșeala pe care o fac mulți, an de an, de Moș Nicolae. Când se pun, de fapt, cadourile în ghetuțe

Potrivit legendelor, sfântul, trecând prin oraş în drumul său spre Roma, a ales Bari drept loc pentru înmormântarea sa. Bari este un important centru de pelerinaj atât pentru italieni, cât şi pentru creştinii ortodocşi din estul Europei.

Conform  tradiţiilor populare, Moş Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, ajută pe toţi cei nevoiaşi, orfanii şi văduvele, este stăpânul apelor şi salvează corăbierii de la înec, protejează soldaţii pe timp de război.

Citeste si:   Sfântul Nicolae. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare! Aduce ghinion tot anul

Tot în popor se spune că, în nopţile sfinţite de sărbători, când cerurile se deschid şi pentru noi, preţ de o clipă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI